Politie Haaglanden

Persberichten 9 juli

Haaglanden, 09-07-2007

Vechtersbazen aangehouden
Den Haag - Drie Hagenaars van 18, 19 en 23 jaar zijn zondagmiddag omstreeks 16.15 uur aangehouden omdat zij met elkaar op de vuist gingen. Agenten die samen met personeel van de HTM en de spoorwegpolitie controles uitvoerden in de tram, stuitten op de vechtpartij toen zij bij het Centraal Station uit de tram stapten. Zij hielden direct een aantal verdachten aan. De 23-jarige verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding. Aan het politiebureau bleek dat deze verdachte nog enkele dagen gevangenisstraf moest uitzitten. De ruzie was ontstaan om een mobiele telefoon. Bij dezelfde tramcontrole kreeg een 22-jarige politieagente een elleboogstoot in het gezicht. Zij probeerde een 16-jarige Hagenaar tegen te houden toen hij de tram probeerde te ontvluchten omdat hij geen geldig vervoersbewijs had. De verdachte is later aangehouden door personeel van de HTM en overgedragen aan de politie. De agente mocht na controle in het ziekenhuis weer naar huis.

Dubbel betrapt
Den Haag - Een 19-jarige Hagenaar is maandagmorgen omstreeks 01.00 aangehouden omdat hij even tevoren had geprobeerd verdovende middelen te verkopen. De verdachte was in een café op de Laan toen hij een van de aanwezigen een bolletje drugs aanbood. Hierna werd de politie gewaarschuwd en is de man aangehouden. Aan het politiebureau bleek tijdens de fouillering dat de verdachte in het bezit was van een armband en een bankpasje die eerder op de avond als vermist waren opgegeven.

Betrapt zonder rijbewijs
Den Haag - Een 17-jarige Hagenaar werd zondagavond kort na middernacht bekeurd omdat hij zonder rijbewijs in de auto van zijn vader door het rode licht reed. Surveillerende agenten wilden de jongen controleren nadat hij op het Hobbemaplein door het rode licht was gereden. Bij de controle bleek hij pas 17 jaar oud te zijn en daarom nog niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen de jongen is proces verbaal opgemaakt .

Getuige houdt straatrover aan
Den Haag - Een 34-jarige Hagenaar hield zondag 8 juli rond 16.00 uur een 12-jarig straatrovertje uit Den Haag aan. Hij zag de jongen op de Scheveningseweg een tas wegnemen uit het mandje van een 93-jarige vrouw die met haar scootmobiel over straat reed. Gelukkig kwam de verdachte niet ver met de tas, omdat hij recht op de 34-jarige getuige af kwam fietsen. Die aarzelde geen moment en greep hem beet. Enkele omstanders hielpen de agressieve jongen in bedwang te houden tot de politie arriveerde. De nog zeer jeugdige verdachte moet zich binnenkort verantwoorden voor de kinderrechter.

Dure fout
Den Haag - Politieagenten zagen zondag 8 juli rond 14.30 uur een 54-jarige automobilist uit Den Haag over de stoep van de Jozef Israëllaan rijden. Nadat de agenten de man hadden gecontroleerd bleek dat hij nog voor ruim 1000 euro aan bekeuringen open had staan. Bovendien reed de man met een rij-ontzegging. Aan het politiebureau betaalde hij de ruim 1000 euro en kon hij met twee nieuwe bekeuringen, lopend naar huis.

Politie zoekt getuigen van een straatroof
Den Haag - Twee nog onbekende jongens beroofden zondag 8 juli rond 13.45 uur een 8-jarige Haagse jongen van zijn I-pod. Het slachtoffer was samen met twee vriendjes in de speeltuin aan het Copernicusplein toen de twee verdachten bij hem kwamen staan. Ze leidden hem af en rukte de I-pod uit zijn handen. De verdachten hadden een getinte huidskleur en beiden een slank postuur. Een van de verdachten had donkerblond kort haar en droeg een blauwe pet met geel en wit, in beide wenkbrauwen had hij twee geschoren diagonale streepjes. De tweede verdachte had kort krullend bruin haar en droeg een gescheurde pet van het merk Nike. Kenmerkend was een zwarte stip op zijn tand. Was u getuige van dit incident of heeft u andere informatie die de politie helpt bij de opsporing van de verdachten? Belt u dan met de recherche van Politiebureau Segbroek via: 0900-8844.

Dronken bestuurders lopen tegen de lamp
Den Haag - Drie automobilisten zijn op zondagavond/maandagochtend 8 en 9 juli aangehouden wegens rijden onder invloed. Een 28-jarige Hagenaar reed om 21.00 uur met hoge snelheid op de Noordweg en trok hiermee de aandacht van passerende politieagenten. Toen hij werd aangehouden en een alcoholtest onderging, blies hij 565 ugl. Ruim twee uur later reed een 34-jarige Westlander op de Pegasusstraat tegen een stilstaande aanhanger. Tegen toegesnelde politieagenten bekende de man meteen alcohol te hebben gedronken en blies 845 ugl. Op de Erasmusweg blies een 37-jarige Hagenaar om omstreeks 2.00 uur 880 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Botsende fietsers
Den Haag - Een 10-jarige jongen uit Den Haaq is zondag om 10.45 uur op het Nootdorpsepad frontaal aangereden tegen een 37-jarige wielrenner uit Nootdorp. Beiden kwamen met een salto ten val. De wielrenner kwam er vanaf met slechts een kapotte helm, maar de jongen is vervoerd naar het ziekenhuis met een vermoedelijke hersenschudding.

Jongen beschoten met balletjespistool
Den Haag - Een 11-jarige jongen uit Den Haag is door een 45-jarige buurtbewoner omstreeks 19.50 uur op de Harderwijkstraat beschoten met een balletjespistool. De jongen was met andere kinderen aan het spelen met een waterpistool, toen de verdachte mee ging doen met een eigen waterpistool. Even later verruilde hij zijn waterpistool echter door een balletjespistool en dat leverde de jongen een bebloede bovenlip op. De verdachte is aangehouden en heeft bekend.

Insluiper belt de politie
Leidschendam Politieagenten hadden maandagochtend 9 juli min of meer een makkie bij de aanhouding van een 22-jarige Leidschendammer. De politie kreeg om 01.00 uur een melding dat een persoon een woning aan de Burgemeester Kolfschotenlaan was ingeslopen. Agenten die een onderzoek instelden zagen een man wegrennen die zich verstopte in de struiken. Nadat de agenten het perceel hadden afgezet hoorden zij de man telefoneren. Al snel bleek met wie. Hij belde de meldkamer omdat hij bang was dat hij door de politiehonden zou worden gegrepen. Op aanwijzingen van het meldkamerpersoneel werd de man aangehouden.

Oude dame te water na voeren eendjes
Voorburg Een 84-jarige inwoonster uit Voorburg raakte zondag 8 juli om 15.00 uur bij het eendjes voeren te water. Door nog onbekende oorzaak verloor de vrouw haar evenwicht en viel pardoes tussen de eendjes. Een 60-jarige Zoetermeerse reageerde zeer accuraat en hield het hoofd van de bejaarde vrouw boven water, waarna brandweer en politie de onfortuinlijke vrouw uit het water konden halen.

'Ik kan me er niets van herinneren'
Rijswijk - Een getuige meldde 8 juli om 20.15 uur dat een auto doorrreed na een aanrijding met een geparkeerde auto op de Penninglaan. De agenten konden door het kenteken de veroorzaker van het ongeval traceren. De auto die ze daar voor de deur troffen, had schade die overeenkwam met de schade aan de geparkeerde auto. De bestuurder, een 51-jarige man uit Rijswijk zat in zijn woning, waar de agenten een sterke alcohollucht om hem heen roken. De man moest blazen, met als resultaat 655 ugl. De agenten hielden hem aan voor het veroorzaken van een aanrijding en rijden onder invloed. De Rijswijker verklaarde zich niets te herinneren van een aanrijding.

Wielrenner vliegt door achterruit auto
Westland - Een 40-jarige wielrenner vloog net als op dezelfde dag tijdens de etappe van de Tour de France gebeurde, door de achterruit van een personenauto. De wielrenner uit Maasdijk kon 8 juli om 10.40 uur de Heenweg niet meer tijdig afremmen toen een auto die voor hem reed moest stoppen om voorrang te verlenen. Hij ging met zijn hoofd door de achterruit, waardoor hij letsel aan zijn kin en schaafwonden aan zijn knie opliep. Het was niet nodig de Maasdijker naar het ziekenhuis te vervoeren, hij kon op eigen gelegenheid naar de huisartsenpost in Naaldwijk.

Groene controle in Midden Delfland
Politie Haaglanden heeft vrijdag 6 juli tussen 15.00 uur en 20.00 uur, samen met Natuurmonumenten een controle gehouden in het gebied rond het zandlichaam van de A4. Geregeld krijgt de politie melding van overlast van het crossen op het zandlichaam en het rijden met gemotoriseerde voertuigen over het toeristisch fietspad langs de Zuidkade en het Sint Maartenrechtpad (stiltegebied met eendenkooi). In totaal werden negen bromfietsers bekeurd.

In het gebied Midden Delfland loopt momenteel het Groene milieu Handhavingsproject "Meer dan de som der delen". In het kader van dit project vinden er geregeld controles plaats op alle aspecten van de milieuwetgeving, zoals jagen, stroperij, vissen, verstoren rust in natuurgebieden, wildkamperen, overlast boten etc. Deze controles vinden overigens op alle tijdstippen en bij alle weersomstandigheden plaats.

Cameratoezicht snapt fietsendieven
Delft Twee Delftenaren (37 en 48) werden zondag 8 april 19.00 uur betrapt door het cameratoezicht. De twee namen een fiets vanaf het NS-station weg en reden ermee weg. Politieagenten achterhaalden het tweetal waarna zij werden aangehouden.

Met buks uit raam
Delft - Een 26-jarige Delftenaar werd zondag 8 juli om 21.30 uur betrapt op het moment dat hij met een luchtbuks uit het raam van zijn woning aan de Van Hasseltlaan schoot. De man moest het wapen inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Omstanders verrichten aanhouding
Delft Twee omstanders uit de De Genestetstraat hoorden maandagochtend 9 juli om 02.20 uur dat een man op een fiets kennelijk tegen geparkeerde personenautos schopte. De mannen stond op straat met elkaar te praten en zagen kort hierna een man aan komen fietsen. Zij hielden hem direct aan. Nadat de politie was gebeld bleek dat de 23-jarige Delftenaar uit balorigheid tegen de spiegels van autos had getrapt. Drie autos raakten daarbij beschadigd.

Bromfietscontrole
Zoetermeer -De politie voerde 8 juli tijdens legale brommerraces op het bedrijventerrein Lansinghage een bromfietscontrole uit. Agenten controleerden dertig bromfietsen op de rollentestbank, waarvan vijftien een te hoge constructiesnelheid hadden. Zij kregen een boete. Eén 28-jarige Zoetermeerder moest direct zijn kentekenbewijs en bromfiets inleveren toen het resultaat van de rollenbanktest 82 km/uur was. Eén bromfiets wordt nader onderzocht aangezien de agenten de aanwezigheid van een snelheidsbegrenzer vermoedden. Drie bestuurders kregen een boete voor het rijden zonder helm.