Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 9 juli

* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN
Politiepersoneel van district Rotterdam-Centrum hield zondagmorgen tussen negen en twaalf uur een alcoholcontrole op de Aert van Nesstraat. In totaal zijn 77 blaastesten uitgevoerd waaruit bleek dat één verdachte teveel alcohol had genuttigd. Hij bleek 0.85 promillage alcohol in zijn bloed te hebben. Na een korte achtervolging werd de man, die de controle probeerde te omzeilen, alsnog gecontroleerd. Tevens kregen 9 automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, bleek één automobilist nog een boete van 84 euro open te hebben staan en hadden twee automobilisten hun rijbewijs niet bij zich.


* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN
Om de verkeersveiligheid te vergroten is in de nacht van zaterdag op zondag door politiepersoneel van district Zuid een alcoholcontrole gehouden op het Maastunnelplein. Tussen drie uur 's nachts en negen uur 's morgens zijn 318 automobilisten gecontroleerd. Elf van hen kregen een bekeuring omdat ze onder invloed reden. Onder hen waren drie beginnende bestuurders en moest één automobilist direct zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werden nog diverse bekeuringen uitgereikt voor ondermeer het rijden op een bromfiets door de Maastunnel, het onverzekerd rijden en het niet volgen van de verplichte rijrichting.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR WAPENBEZIT
VLAARDINGEN- Politiemensen hielden zondagavond een man aan voor verboden wapenbezit. Rond tien uur kwam de melding dat er twee mannen zich verdacht ophielden bij een container aan de Agricolastraat. Toen politiemensen een onderzoek instelden, zagen ze dat half onder de container, een vuurwapen lag. Hierop werd één van de twee mannen, een 27-jarige Schiedammer, aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Het vuurwapen is in beslag genomen.