Senternovem


09-07-2007 | Europees Technologie Instituut naar Aken?

De euregio Maas Rijn (EMR) geeft steun aan het streven het Europees Technologie Instituut (ETI) naar de regio Aken te halen. Doelstelling van het instituut is werken aan grensoverschrijdende technologische onderzoeksprogramma's.

De steun voor de kandidatuur is onder andere uitgesproken door Commissaris van de Koningin L. Frissen van de provincie Limburg en gouverneur S. Stevaert van Belgisch Limburg. Frissen brengt middels een brief de Europese Commissie in Brussel op de hoogte van het standpunt van de EMR.

Ook de minister van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, J. Rüttgers, heeft onlangs in een persoonlijk gesprek met Barroso, voorzitter van de Europese Commissie, kenbaar gemaakt dat de grensoverschrijdende kennisregio Aken een uitstekende locatie is voor het ETI.

De driehoek Eindhoven, Leuven, Aken is een gebied met veel hightech kennisinstellingen en bedrijven. Door nauwe samenwerking tuseen politiek, kennisinstellingen en bedrijfsleven profileert de regio zich als dé grensoverschrijdende innovatieregio en daarmee als perfecte locatie voor het ETI.