Senternovem


09-07-2007 | Sensata wint innovatieprijs voor auto-industrie

Sensata Technologies ontwikkelde een sensor waarmee het mogelijk is om het verbrandingsproces in een dieselmotor rechtstreeks te meten.

Hiermee wonnen ze het de ATC Innovation Award 2007. De prijs bestaat uit een glasobject `Het Pientere Pookje' en de Brainport Innovatievoucher, ter waarde van 7.500 Euro, te besteden bij een Brainport kennisinstelling. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt door de brancheorganisatie Automotive Technology Centre (ATC).

Maar liefst 22 bedrijven deden mee. Niet alleen grote industrieën, maar ook MKB, startups, kennisinstellingen en carrosseriebouwers nomineerden hun meest recente en beste innovatie. Andere genomineerden waren o.a. NXP Semiconductors met een `nieuwe chip die het zenuwstelsel van de auto vormt', PDE Automotive dat een contract heeft gesloten voor levering van duizenden zogeheten bepantseringskits voor een Duits topmodel auto.

In november won Sensata voor dit project ook al de Overijsselse Innovatie Award. Het project is uitgevoerd onder de EUREKA vlag. Voor de onderzoeks- en ontwikkelingsfase van het project heeft Sensata dan ook subsidie gekregen van SenterNovem.

Het volledige persbericht...

Overhandiging Pientere Pookje
Overhandiging van het 'Pientere Pookje'

Overhandiging 7.500 Euro
Overhandiging van de cheque van 7.500 Euro