Gemeente Stein


Communiceren lost problemen op
09-07-2007

Op 2 juli hebben bewoners van Achter de Hegge samen om de tafel gezeten. Vanuit de buurt werd het ongenoegen over bepaalde zaken geuit bij de gemeente. Normaal wordt verwacht dat problemen tussen buren onderling opgelost worden. In dit geval kwam dit niet van de grond. Om de situatie te doorbreken heeft de gemeente samen met de Politie, Woningstichting Urmond en Stichting Consent een overleg met verschillende bewoners georganiseerd.

De mensen hebben zich aan elkaar voorgesteld, en het ongenoegen is besproken en kenbaar gemaakt. Beide groepen hadden een positieve inbreng. Voor het eerst spraken zij als buren met elkaar. Na afloop concludeerde de deelnemers dat dit veel eerder had gemoeten.

Het gesprek was voor de bewoners een opluchting en een voorbeeld voor de rest van de gemeente. In de toekomst gaan ze naast elkaar aanspreken op dingen die ze minder leuk vinden, ook gewoon eens een gezellig praatje maken en hallo zeggen als ze elkaar tegen komen.

De gemeente heeft met deze actie proberen duidelijk te maken dat buren door te communiceren met elkaar zaken kunnen oplossen. Dit komt de leefbaarheid van de buurt ten goede.