SGP


SGP » jongeren >>
02 - 07 - 07 | Guidoconferentie 'Last van gelovigen?!'

Het studiecentrum van de SGP organiseert een Guido-conferentie, Deo volente op woensdag 26 september 2007 over het thema LAST VAN GELOVIGEN?! - over de gewenste rol van godsdienst in politiek en samenleving.

Liberalen vinden dat politici er goed aan doen om in het debat niet vanuit hun geloofsovertuiging te argumenteren. Is dat transparant? Mag het christelijk geloof een rol spelen in het publieke domein of is dat in strijd met het principe van scheiding van kerk en staat? Welke invloed mogen kerken uitoefenen op de overheid en in de samenleving? Past de gereformeerde, theocratische politiek van de SGP wel in een democratische context?

De volgende sprekers hebben hun medewerking toegezegd:
* mevrouw mr. dr. S.C. Van Bijsterveld over de paradox van scheiding èn samenwerking van kerk en staat.

* de heer dr. S. Paas over theocratische overmoed in een liberale democratie.

* de heer drs. D. van Meeuwen over de vragen aan en het overvragen van een SGP-politicus.

Na de pauze is er een forumdiscussie o.l.v. drs. J.A. Schippers.

De conferentie vindt plaats in AC Restaurant De Meern (aan de A12 Gouda-Utrecht). Het programma duurt van 19.30 tot circa 22.00 uur. Deelname aan deze conferentie is gratis. Wegens de beperkte zaalruimte is opgave dringend gewenst. Uw aanmelding ontvangen wij graag vóór vrijdag 21 september 2007 per e-mail studiecentrum@sgp.nl of per telefoon (0182) 696 902 of 696 911.