Gemeente Leeuwarden

Yvonne, Marga en Geert herenigd

Yvonne Bleize maakt haar belofte aan Dales snel waar. Ze zet op maandag 9 juli om 10.00 uur kinderboerderij Leeuwarden in het zonnetje. Zij krijgen de opbrengst van de collecte overhandigd. Bovendien heeft Bleize een 'levende' herinnering, Geert geheten, meegenomen.

De kinderboerderij Leeuwarden heeft onlangs van oud-burgemeester Geert Dales twee kippen gekregen: Yvonne en Marga - vernoemd naar de twee wethouders. Dales is donderdag 5 juli nog op bezoek geweest bij Yvonne en Marga. Met de kippen ging het goed, al hadden ze nog geen ei gelegd. Met de kinderboerderij is het wat minder gesteld, zij kan wel wat steun gebruiken.

Tijdens de afscheidsreceptie op het Oldehoofsterkerkhof heeft Dales een collecte gehouden voor de kinderboerderij Leeuwarden. Hij vroeg wethouder Yvonne Bleize om goed voor de kinderboerderij te zorgen en een oogje in het zeil te houden. De daad wordt door Bleize bij het woord gevoegd: de collecte heeft een aanzienlijk bedrag opgeleverd en wordt maandag aan Gerben Reitsma (beheerder van de kinderboerderij) gegeven. Yvonne Bleize vindt wel dat de twee kippen erg alleen zijn. De oplossing van Bleize: de kippen Marga, Yvonne en haan Geert worden herenigd op de kinderboerderij.

Bleize is maandag 9 juli om 10.00 uur op de kinderboerderij Leeuwarden om Gerben Reitsma, beheerder van de kinderboerderij, de collecte en 'Geert' te overhandigen.


---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, telefoon 058-233 4002

Uw redactie is uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.