Eenderde mediawerknemers ontevreden over salaris

08/07/2007 18:28



Mediavacature.nl




ZWOLLE - Ruim dertig procent van de werknemers in de mediabranche is ontevreden over de hoogte van het salaris. Dit blijkt uit onderzoek van de website Mediavacature.nl. Maar liefst 48% vindt ook de doorgroeimogelijkheden en carrièrekansen onvoldoende.

Uit de enqu(ee)te kwam overigens wel naar voren dat slechts 16% van de ondervraagde werknemers grote waarde hecht aan salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Belangrijker zijn volgens de ondervraagden het plezier in het werk (47,5%) en collega's en bedrijfscultuur (17,36%).
Opvallend is dat bijna 27% van de deelnemers de werkgelegenheid in de branche als slecht of matig kwalificeert. Bijna de helft (50%) ervaart de werkgelegenheid als redelijk.

De resultaten maken deel uit van een gebruikersonderzoek, dat afgelopen week onder bezoekers van de vacaturebank werd gehouden. Aan het onderzoek deden 673 werknemers uit de mediabranche mee.

Over Mediavacature
Mediavacature is de vacaturebank voor functies in de mediabranche en is sinds haar oprichting in juni 2006 uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke vacaturebank voor mediagerelateerde vacatures in Nederland. De site trekt dagelijks zo'n 2.500 unieke bezoekers en is de enige mediavacaturesite met een cv-databank, waar werkgevers actief op zoek kunnen naar geschikte kandidaten.


http://www.mediavacature.nl/eenderde-mediawerknemers-ontevreden-over-salaris.htm