Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (08/07/07)

TILBURG, 8 juli 2007

Drie inbrekers aangehouden dankzij oplettende getuige

OISTERWIJK: Een oplettende getuige belde in de nacht van vrijdag 6 juli op zaterdag 7 juli rond 05.50 uur de politie om te melden dat hij enkele jonge mannen over de schutting van een woning in de Jan Linthorststraat had zien klimmen. Ter plaatse bleek dat er was ingebroken in de woning en dat de verdachten nog binnen waren. De politie omsingelde de woning en hield in de woning korte tijd later twee verdachten aan. Het gaat om twee Oisterwijkers van 16 jaar oud. In de omgeving trof de politie twee bromfietsen aan, die vermoedelijk van de diefjes zijn. De tweewielers zijn voor nader onderzoek in beslag genomen.
De jongens waren de woning binnengekomen door een ruit van een keukendeur te vernielen. Vervolgens doorzochten ze de woning en hadden ze al diverse goederen, zoals een flatscreen klaar gezet om mee te nemen. Uit verhoor bleek dat er een derde verdachte bij de inbraak betrokken is geweest. Deze jongen, een eveneens 16-jarige Oisterwijker, is zondag 8 juli rond 09.30 uur aangehouden. De drie verdachten zitten nog vast en worden verhoord. Het politieonderzoek loopt nog.

Man aangehouden terzake huiselijk geweld

HILVARENBEEK: De politie heeft vrijdagmiddag 6 juli een 48-jarige man uit Hilvarenbeek aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 43-jarige partner te hebben mishandeld. De vrouw deed hiervan aangifte. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Vrouw aangehouden terzake huiselijk geweld

TILBURG: Op de Besterdring is vrijdag 6 juni om 18.30 uur een 18-jarige Tilburgse aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De vrouw wordt ervan verdacht in een auto haar 23-jarige vriend uit Tilburg te hebben geslagen. Diverse getuigen zagen de vrouw de man slaan. De man liep hierdoor een bloedneus op. Een en ander speelde zich af in het bijzijn van hun kind van anderhalf jaar oud. De vrouw moest mee naar het bureau voor verhoor. Ze heeft een verklaring afgelegd. De man heeft (nog) geen aangifte gedaan tegen de vrouw. Ze is na verhoor in vrijheid gesteld.

Drie mannen aangehouden na vernielen politieauto

TILBURG: De politie heeft in de nacht van vrijdag 6 juli op zaterdag 7 juli rond 02.30 uur in de Beelaarts van Bloklandstraat drie Tilburgers (één van 16 en twee van 17 jaar oud) aangehouden op verdenking van vernieling van een spiegel van een politieauto. Dit gebeurde in de Alleenhouderstraat. De drie verdachten gingen er vervolgens op de fiets vandoor richting het treinstation Tilburg-West.
In de Beelaarts van Bloklandstraat konden ze worden staande gehouden en vervolgens aangehouden. De 16-jarige bekende de vernieling van de spiegel van de politieauto. Eén van de 17-jarigen verklaarde tegen autospiegels van andere autos te hebben getrapt. In totaal ging het om 6 stuks, allen geparkeerd in de Alleenhouderstraat. De andere 17-jarige fietste wel met de andere twee verdachten mee, maar heeft niks gedaan. Het drietal is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De schade zal op de twee daders worden verhaald.

Twee mannen aangehouden na inbraak

TILBURG: Op de Postelse Hoeflaan hield de politie in de nacht van vrijdag 6 juli op zaterdag 7 juli rond 01.45 uur twee mannen aan. De twee, Tilburgers van 18 en 20 jaar oud, worden ervan verdacht te hebben ingebroken in een fietsenwinkel in de Jacques Oppenheimstraat. Daar werd een etalageruit ingegooid om binnen te kunnen komen. Vervolgens werden er drie fietsen weggenomen, waarvan er één vlakbij de winkel werd achtergelaten.

De politie stelde direct een onderzoek in en trof op de Postelse Hoeflaan de twee verdachten aan. Beide mannen reden op een fiets die afkomstig was uit de bewuste fietsenwinkel. Daarop zijn ze aangehouden en meegenomen naar het bureau. Bij de fouillering troffen politiemensen bij de jongste verdachte diverse zakjes met drugs aan. In totaal ging het om 1 zakje weet, 4 zakjes met in elk zakje 5 pilletjes en 4 zakjes met daarin wit poeder. De verdovende middelen zijn in beslag genomen.
Onderzoek wees in de tussentijd uit dat de fietsen van de verdachten niet van diefstal afkomstig waren. Daarop is de 20-jarige verdachte in vrijheid gesteld. De 18/jarige moest blijven vanwege de verdovende middelen die hij bij zich had.
Deze man is na verhoor op zaterdag 7 juli weer in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed tegen paal

TILBURG: In de nacht van vrijdag 6 juli op zaterdag 7 juli rond 02.10 uur reed een 36-jarige automobilist uit Tilburg op de Heuvel met zijn auto tegen een paal. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en moest mee naar het bureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte 460 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Rijbewijs kwijt na aanrijding onder invloed

GOIRLE: Een 33-jarige man uit Goirle is in de nacht van vrijdag 6 juli op zaterdag 7 juli zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij rond 02.10 uur onder invloed van alcohol op de Wit Hollandven met zijn auto tegen een geparkeerde auto was gereden. De 62-jarige eigenaar van de auto waarschuwde hierop de politie, die de verdachte een blaastest afnam. De politie Midden en West Brabant heeft namelijk het beleid dat iedereen die betrokken is bij een aanrijding, wordt getest op het gebruik van alcohol, oftewel botsen = blazen.
Uit de blaastest bleek dat de verdachte teveel gedronken had, waarna hij mee moest naar het bureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte maar liefst 1000 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Daarop is het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. Ook is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Twee mannen aangehouden op verdenking van mishandeling

TILBURG: In het centrum van Tilburg, op het Piusplein zijn in de nacht van zaterdag 7 juli op zondag 8 juli een 18-jarige man uit Kaatsheuvel en een 19-jarige man uit Sprang-Capelle aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 19-jarige Tilburger wilde een ruzie sussen en werd daarbij door minstens één van de verdachten op zijn gezicht geslagen. De twee verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Politie onderzoekt ongeval

TILBURG: In de nacht van zaterdag 7 juli op zondag 8 juli rond 04.05 uur kwam bij de politie een melding binnen over een verkeersongeval op de Hoevenseweg. Ter plaatse lag een bromfietster op de grond. Het meisje, een 17-jarige Moergestelse, was niet aanspreekbaar. Ze is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht, waar later bleek dat ze gekneusde hersenen had. Het meisje is opgenomen in het ziekenhuis. Verkeersongevalanalisten van de politie stelden ter plaatse een onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval in en gaan er voor alsnog van uit dat het om een eenzijdig ongeval gaat. Het onderzoek is echter nog niet afgerond. Zodra het mogelijk is wil de politie het meisje spreken over wat er gebeurd is.

Twee mannen aangehouden op verdenking van heling

TILBURG: Politiemensen controleerden zondagochtend 8 juli op het Wilhelminapark een auto met inzittenden. In de auto lag een glazen reclamebord van een bedrijf. De inzitenden van de auto, een 22-jarige man uit Reusel en een 27-jarige man uit Tilburg, konden niet uitleggen hoe ze aan de plaat kwamen. Daarop zijn ze aangehouden terzake heling. Later bleek dat de plaat in de nacht van zaterdag 7 juli op zondag 8 juli was weggenomen bij een bedrijf in de Goirkestraat. Beide verdachten hebben een verklaring afgelegd en zijn daarna in vrijheid gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Leonie van Ooijen