Verzamelpersbericht weekend

's-Hertogenbosch, 08-07-2007

Politie waarschuwt voor oplichter

's-Hertogenbosch - De politie waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als kachelschoonmakers. Afgelopen donderdag is een 82-jarige vrouw aan de Hadewychstraat in 's-Hertogenbosch slachtoffer geworden van oplichters. Een ca. 55-jarige man belde aan bij de woning en liep direct naarbinnen om de kachel schoon te maken. Korte tijd later kwam er nog een jongen van rond de 18 jaar de woning binnen. De oudste man rommelde wat aan de kachel en vroeg aan de overdonderde vrouw een bedrag van ¤220,=. Het slachtoffer had niet zoveel geld en betaalde uiteindelijk ¤150,=. Waarop de twee de woning verlieten.

Politie houdt man aan in kledingkast

's-Hertogenbosch - De politie heeft zaterdagmiddag in een flat aan de Bernestraat in 's-Hertogenbosch een 38-jarige man aangehouden in een kledingkast. De man vernielde kort daarvoor een ruit van de woning van zijn ex-vriendin aan de Cypresstraat en drong daar naar binnen. Op het moment dat de politie terplaatse kwam was hij weer vertrokken. Agenten gingen naar zijn woning, maar de man deed alsof hij niet thuis was. Op een gegeven moment vluchtte hij het dak van de flat op. De politie verschafte zich toegang tot de woning en trof de man, verstopt in een kledingkast, aan. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Politie houdt man met rambomes aan

's-Hertogenbosch - De politie heeft zaterdagavond een 43-jarige bewoner van de Christiaan Huygensweg in 's-Hertogenbosch aangehouden. De agenten kregen van de meldkamer door dat de man steeds de hulpverleningsdiensten lastig viel met onnodige telefoontjes en maar bleef schreeuwen. Terplaatse stond in de deuropening van zijn flat en maakte enkele malen stekende bewegingen met een Rambomes in de richting van de agent. Deze sommeerde hem diverse malen het wapen te laten vallen. Toen de agent zijn hand op zijn pistool legde, liet de verdachte het mes vallen. Bij zijn aanhouding had de man om zijn heup nog een gordel met twee werpmessen hangen. In de woning zijn nog drie verboden messen aangetroffen en inbeslaggenomen. De verdachte is ingesloten en inverzekeringgesteld.

Politie houdt meisjes aan voor openlijke geweldpleging

's-Hertogenbosch - De politie heeft zaterdagavond drie Bossche meisjes ( 14,15-en 19 jaar oud) aangehouden voor openlijke geweldpleging op de Oeterselaan in 's-Hertogenbosch. Het drietal wordt ervan verdacht een 16-jarige Bossche die met twee vriendinnen langs liep te hebben uitgedaagd, te hebben geslagen, geschopt en de haren te hebben getrokken. Het slachtoffer hield een aantal pijnlijke plekken en krassen over aan de mishandeling. De drie meisjes zijn korte tijd later aangehouden en voor verhoor ingeloten

Politie houdt man aan voor openstaande boetes

's-Hertogenbosch - De politie heeft zaterdagmiddag op de Oosterplasweg in 's-Hertogenbosch een 38-jarige man aangehouden omdat hij stond gesignaleerd voor openstaande boetes. Hij had een bedrag aan ¤ 847,13 aan boetes openstaan. Op het bureau betaalde hij en is weer in vrijheid gesteld.

Vrouw opgepakt na doen valse melding

's-Hertogenbosch - De politie heeft vrijdagavond een 26-jarige Bossche aangehouden op het centraal station in 's-Hertogenbosch. De vrouw meldde zich bij het loket voor de treinkaartjes met het verhaal dat ze in de trein gestoken zou zijn. De vrouw deed voor alsof ze in shock was en ernstige pijn had. De politie ging er met de meeste spoed naar toe. Terplaatse bleek dat het een bekende van de politie was. Eind mei was voor de vrouw met hetzelfde verhaal al voor niets een ambulance terplaatse gekomen. Verder heeft ze de politie in heel Nederland al meerdere malen om de tuin proberen te leiden. Zij is daarop aangehouden voor het doen van een valse melding. De vrouw is voor haar probleem in behandeling.

Politie pakt vechtersbaas op

's-Hertogenbosch - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Parade in 's-Hertogenbosch een 28-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor zinloos geweld. Hij wordt ervan verdacht deel uitmakend van een groepje van drie personen een 22-jarige man uit Wijk en Aalburg zonder enige aanleiding te hebben geslagen en geschopt. Hij is aangehouden. Twee andere verdachten zijn in het tumult ontkomen. De Bosschenaar is ingesloten. Het slachtoffer heeft vermoedelijk een gebroken neus opgelopen.

Politie pakt verdachten zinloos geweld

Rosmalen - De politie heeft vrijdagmiddag twee Rosmalenaren (15-en 16 jaar) aangehouden voor zinloos geweld. Het tweetal maakte deel uit van een groepje van 5 personen, die op de Molenstraat in Rosmalen een 20-jarige man uit Zevenaar en zijn 17-jarige vriendin uit Rosmalen uitdaagden. Toen die daar niet op in gingen, sloegen de verdachten het 20-jarige slachtoffer tegen zijn hoofd en trapten hem in zijn ribben. De slachtoffers wisten daarop weg te komen.Het tweetal kon korte tijd later worden aangehouden. Zij zijn voor verhoor ingesloten.

Politie houdt man aan voor belediging en bedreiging

Boxtel - De politie heeft van vrijdag op zaterdag op de Markt in Boxtel een 42-jarige man uit die plaats aangehouden voor belediging en bedreiging. De man schold de surveillerende agenten zonder enige reden uit. Toen de recalcitrante verdachte was aangehouden deelde hij mede wel een bom in het politiebureau te zullen gooien. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Politie houdt schennispleger aan

Boxtel - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Markt in Boxtel een 28-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor openbare schennis der eerbaarheid. De man stond midden op straat en liet in het uitgaansgebied voor een naderende auto zijn broek zakken. Surveillerende agenten hielde de man aan. Hij is na verhoor met een bekeuring op zak heengezonden.

Politie pakt vernielers

Sint Michielsgestel - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Stokhoestraat in Sint Michielsgestel drie inwoners(16,17-en 18 jaar oud) uit die plaats aangehouden. De 17-jarige jongen is aangehouden voor vernieling, de twee anderen voor het niet voldoen aan bevel of vordering van de politie. In een paar tuinen in eerder genoemde straat zijn o.a. een windmolen van 1.50 meter hoog, een zonnewijzer en een brievenbus vernielt. De twee andere jongens hinderden de agenten bij de aanhouding en wilden niet weg gaan. Alledrie zijn voor verhoor ingesloten.

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal en drugs

Sint Michielsgestel - De politie heeft zaterdagmiddag bij een supermarkt aan Maaskantje in Sint Michielsgestel een 48-jarige Bossche veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal en drugs. De man werd betrapt door een medewerker van de winkel bij diefstal van doosjes zoetstof. Agenten troffen bij de man ook een geringe hoeveelheid heroïne aan. De verdachte is ingesloten en inmiddels inverzekeringgesteld.

Verdachten met harddrugs aangehouden

Veghel - De politie heeft vrijdagavond op de Cederlaar in Veghel een 25-jarige man uit Veghel en een 23-jarge man uit Gemert aangehouden voor het bezit en/of het handelen in harddrugs. De twee bleken twee wikkels cocaïne en totaal ¤615,= in kleine coupures bij zich te hebben. Het geld, de cocaïne en een GSM zijn inbeslaggenomen. Het tweetal is voor verhoor ingesloten.

Politie houdt gezochte man aan

Uden - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Pastoor Spieringsstraat in Uden een 29-jarige inwoner uit Gemert aangehouden. De man stond gesignaleerd voor een boete van ¤ 588,= te vervangen door 8 dagen hechtenis. De verdachte koos voor het laatste.

XTC-pillen bij horecabezoeker

Uden - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een horecagelegenheid aan de Markt in Uden een 22-jarige Nijmegenaar aangehouden voor het bezit van 4 XTC-pillen. De man werd betrapt door een portier die de politie waarschuwde. Hij is voor verhoor ingesloten en de pillen zijn inbeslaggenomen.

Politie houdt mannen aan na zinloos geweld op kermis

Erp - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de kermis aan het Hertog Janplein in Erp een 37-jarige man uit die plaats aangehouden voor het zonder enige reden in het gezicht slaan van een 18-jarige jongen uit Veghel. Op het moment dat agenten de zich hevig verzettende verdachte probeerden aan te houden, bemoeide een 35-jarige inwoner uit Erp zich ermee. Ook hij is aangehouden. Twee agenten kregen een paar vuistslagen van de verdachten en liepen lichte verwondingen op. Het tweetal is geboeid overgebracht en ingesloten.

Motorrijder gewond bij aanrijding

Geffen - Zaterdagmiddag is een 25-jarige motorrijder uit Oss op de Papendijk in Geffen gewond geraakt bij een aanrijding met een 46-jarige automobiliste uit Berlicum. De vrouw reed in de richting van de Dorpsstraat en wilde een voor haar linksgelegen oprit inrijden. Zij zag daarbij de motorrijder die uit tegenovergestelde richting over het hoofd. Het slachtoffer vloog door de aanrijding over de auto heen. De traumahelikopter is terplaatse geweest. Het slachtoffer door met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer liep verwondingen op aan o.a. zijn arm.

Politie houdt man voor kopstoot aan

Oss - De politie heeft vrijdagavond op de Eikenboomgaard in Oss een 44-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor het geven van een kopstoot aan een 19-jarige plaatsgenoot. De verdachte maakte deel uit van een groep die midden op de weg stond toen het slachtoffer er met zijn auto aankwam. Hij wilde niet aan de kant gaan. Het slachtoffer stapte uit en vroeg hem dat wel te doen. De verdachte gaf hem daarop een kopstoot. De man liep een beschadigde neus op en moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Politie vordert rijbewijs snelheidsduivel in

Oss - De politie heeft zondagmorgenvroeg op de A59 in Oss een 31-jarige snelheidsduivel uit Tilburg aangehouden voor grove overtreding van de maximum snelheid. De man reed 190 km/h waar 120 km/h was toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Politie houdt zeven Polen aan voor de Wet ID

Oss - De politie heeft zaterdagavond bij een voormalig Pool café aan de Molenstraat in Oss zeven Polen tussen de 33- en 46-jaar oud aangehouden voor de Wet op de Identificatieplicht. In het voormalige café werd volop drank geschonken onder het mom van een verjaardagsfeestje. Bij verdere controle bleken van de ca. twintig aanwezigen er zeven geen identiteitsbewijs te kunnen tonen. Zij zijn aangehouden. Na het vaststellen van de identiteit zijn zij met een boete op zak heengezonden. Naar de horeca activiteiten volgt nader onderzoek.

Politie houdt verdachten steekpartij aan

Vinkel - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op Vinkeloord in Vinkel vier Tilburgers (15,16,16-en 17 jaar oud) aangehouden. Het viertal wordt ervan verdacht een vechtpartij te zijn begonnen bij de ingang van het recreatiepark waarbij een 19-jarige jongen uit Dordrecht gewond raakte. Laatstgenoemde stond op een pizzakoerier te wachten en werd plotseling aangevallen door het viertal. Een van de vier stak hem met een kapotte bierfles in zijn arm. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis in Oss.

Het viertal kon worden aangehouden. Eerder op de avond zou er tussen beide 'partijen' al onenigheid zijn geweest in de kantine van het recreatiepark. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Politie treft bij aanhouding autodief hennep aan

Sint Anthonis/Mill - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in een woning aan de Mergen in Mill een 37-jarige inwoner uit Gemert aangehouden. De man was op dat moment in de woning van zijn 35-jarige ex-vriendin. Hij wordt ervan verdacht de auto van zijn ex diezelfde nacht in Sint Anthonis op de Breestraat te hebben gestolen en er onder invloed mee te hebben gereden. In de woning van de vrouw troffen agenten op zolder een compleet ingerichte hennepkwekerij zonder planten aan. In de achtertuin troffen de agenten 12 hennepplanten aan. De vrouw is in verband hiermee gehoord en heeft proces-verbaal gekregen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Dronken man voert apendans uit

Cuijk - De politie heeft vrijdagmiddag op het station in Cuijk een 48-jarige inwoner uit Eindhoven aangehouden voor openbare dronkenschap. De man stond en lag op het station met een paal te dansen. Hij is daarop aangehouden. Op het bureau voerde hij in de verhoorkamer een soort apendans uit. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

Brandstichtertjes aangehouden

Cuijk - De politie heeft vrijdagavond op het Louis Jansenplein in Cuijk twee inwoners (16-en 17 jaar) uit die plaats aangehouden voor brandstichting. Het tweetal stak met kranten en plastic flessen een prullenbak in brand. De ouders van het tweetal zijn in kennis gesteld. De jongens zullen voorgedragen worden voor bestraffing via bureau HALT. Zij zijn na verhoor heengezonden.



Laatst gewijzigd 08-07-2007 15:59 | © Politie Brabant-Noord