Persberichten Eemland Zuid, 14.20 uur

Utrecht, 08-07-2007

Met alcohol op tegen paal gereden

HOOGLAND Op zaterdagochtend 7 juli werden agenten om 06.05 uur gestuurd naar de Bunschoterstraat. Daar was een auto tegen een verkeerspaal aangereden.

Ter plaatse trof de politie de bestuurder, een 27-jarige man uit Amersfoort, naast de auto aan. Hij verklaarde uit de bocht te zijn gevlogen. Omdat de man naar alcohol rook moest hij blazen. Toen bleek dat de Amersfoorter te veel had gedronken werd hij aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de bestuurder 610 ugl alcohol in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt en het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Conflict in de parkeergarage

AMERSFOORT Zaterdagmiddag 7 juli werd een 20-jarige jongen bedreigd en mishandeld n.a.v. een conflict in een parkeergarage aan het Emiclaerhof.

Om 16.00 uur wilde een vrouw en haar zoon de parkeergarage inrijden. De toegang werd echter geblokkeerd door een andere personenauto. Met moeite lukte het uiteindelijk er voorbij te komen, waarbij de zoon gebaren maakte richting de andere automoblist dat hij in de weg stond. Dit viel blijkbaar niet goed, want toen moeder en zoon waren uitgestapt kwam de andere bestuurder op hen af. De 20-jarige zoon (afkomstig uit Amersfoort) werd tot twee keer toe bij zijn keel gegrepen en bedreigd. Hij deed hiervan aangifte bij de politie. De politie heeft de verdachte, een 57-jarige man uit Amersfoort, ter plaatse aangehouden. Hij verklaarde dat er een middelvinger naar hem werd opgestoken en dat hij werd geschopt door de 20-jarige Amersfoorter. De politie onderzoekt de zaak.