Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (08/07/07)

OOSTERHOUT NB, 8 juli 2007

Twee gewonden na aanrijding

WAALWIJK: Vrijdag 6 juli rond 18.15 uur gebeurde op de kruising van de Midden-Brabantweg en de Professor Kamerlingh Onnesweg een aanrijding, waarbij twee personenautos betrokken waren. Door nog onbekende oorzaak kwamen een 32-jarige man uit Almkerk en een 23-jarige Waalwijker met elkaar in botsing. Beide voertuigen raakten daarbij beschadigd. Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse om hulp te verlenen aan de slachtoffers. De brandweer haalde het Waalwijkse slachtoffer uit zijn voertuig, waarna ambulancepersoneel eerste hulp verleende. Zij kregen daarbij assistentie van personeel van de traumahelikopter, dat ook ter plaatse was gekomen. De Waalwijker is vervolgens, met nog onbekend letsel, met een spoedtransport naar een Tilburgs ziekenhuis gebracht. De man uit Almkerk had geen zichtbaar letsel. Hij is uit voorzorg eveneens per ambulance naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht voor nader onderzoek.
Verkeersongevallenanalisten van de politie hebben ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld om de toedracht van het ongeval te achterhalen. De kruising waarop het ongeval plaatsvond is namelijk voorzien van verkeerslichten en de politie onderzoekt uiteraard of één van de betrokkenen mogelijk door het rode licht is gereden. Ook wil de politie graag in contact komen met andere weggebruikers die het ongeval hebben zien gebeuren. Wellicht beschikken zij over informatie die voor het politieonderzoek van belang kan zijn.

Omdat de politie standaard na een verkeersongeval kijkt of er alcohol in het spel is geweest, heeft de man uit Almkerk in het ziekenhuis meegewerkt aan een blaastest. Hij had niet teveel gedronken. De man uit Waalwijk had dusdanige medische verzorging nodig dat hij niet kon blazen. Van hem is bloed afgenomen.

Man aangehouden op verdenking van vrijheidsbeneming

RIJSWIJK: De politie heeft zondag 8 juli om 09.20 uur op de Gherstkamp een 28-jarige man uit Rijswijk aangehouden op verdenking van vrijheidsbeneming. De man wordt ervan verdacht in de nacht van zaterdag 7 juli op zondag 8 juli zijn 18-jarige ex-vriendin uit Sleeuwijk tegen haar wil in zijn woning te hebben opgesloten en vastgehouden. Ook zou hij de vrouw daarbij hebben bedreigd met een mes. De vrouw is zondagochtend te ontkomen en waarschuwde de politie. Ze heeft aangifte gedaan tegen de man. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Opstootje leidt tot invordering rijbewijs na rijden onder invloed

HANK: Bij de politie kwam vrijdag 6 juli kort voor middernacht de melding binnen over een opstootje voor een horecagelegenheid in de Julianastraat. Politiemensen die ter plaatse gingen, constateerden dat alles rustig was. Volgens de horecamedewerker hadden ze wel een overlastgevende man de zaak uitgezet.
Een andere politie-eenheid die ook naar de melding was gereden, controleerden onderweg een automobilist. Deze man, een 42-jarige inwoner van Hank, bleek teveel gedronken te hebben en moest mee naar het bureau. Tevens bleek dat hij degene was geweest die betrokken was geweest bij het opstootje. De man verklaarde zich bedreigd te hebben gevoeld en weg te hebben gewild en daarom met drank op achter het stuur te zijn gestapt. De man wilde overigens geen aangifte van de bedreiging doen.
Hij moest op het politiebureau een ademanalyse afleggen, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 600 ug/l was, terwijl 220 ug/l de maximaal toegestane waarde is. De man moest hierop zijn rijbewijs inleveren. Ook is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Diverse aanhoudingen na rijden onder invloed

HANK: Surveillerende politiemensen hielden in de nacht van vrijdag 6 juli op zaterdag 7 juli rond 03.30 uur op rijksweg A27 ter hoogte van Hank (rijrichting Oosterhout) een 24-jarige man uit Breda aan wegens rijden onder invloed. Uit de blaastest bleek dat de man teveel gedronken had, waarna hij mee moest naar het bureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek dat zijn ademgehalte 785 ug/l is, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Daarop is het rijbewijs van de man ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

MADE: In de nacht van vrijdag 6 juli op zaterdag 7 juli rond 02.00 uur zagen politiemensen in de Nieuwstraat een jongen op de bromfiets over het trottoir rijden. Hij droeg bovendien geen helm. Tijdens de controle bleek dat de jongen, een 17-jarige inwoner van Lage Zwaluwe, naar alcohol rook, waarna hij moest meewerken aan een blaastest. Daaruit bleek dat hij teveel gedronken had en dus mee moest naar het bureau voor een ademanalyse. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de jongen 625 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 9 uur opgelegd.

WAALWIJK: Op rijksweg A59 ter hoogte van Waalwijk controleerde de politie in de nacht van vrijdag 6 juli op zaterdag 7 juli rond 03.30 uur een 26-jarige automobilist uit Waalwijk. De man had teveel gedronken en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat zijn ademgehalte 420 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Mannen aangehouden na huiselijk geweld

KAATSHEUVEL / DONGEN: In het Dongese politiebureau is zaterdagavond 7 juli rond 22.00 uur een 34-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden. De man had zich op verzoek van de politie op het bureau gemeld. Hij wordt ervan verdacht eerder op de avond betrokken te zijn geweest bij een incident in de Jan de Rooijstraat in Kaatsheuvel.

Rond 20.45 uur die avond kreeg de politie de melding van een lastige man die in de Jan de Rooijstraat mensen zou lastig vallen. Ter plaatse gaf een 31-jarige Kaatsheuvelse te kennen in de woning van haar ouders te zijn lastig gevallen door haar (ex-)vriend. De man had daarbij de voordeur van de woning vernield en de vrouw woordelijk bedreigd. Diverse mensen waren hiervan getuige geweest.
De vrouw gaf aan aangifte te willen doen van mishandeling (eerder gepleegd), bedreiging en vernieling van de deur.
De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Het onderzoek loopt nog.

RIJEN: De politie heeft zaterdag 7 juli om 22.45 uur in de Tuinstraat een 49-jarige man uit Rijen aangehouden terzake poging doodslag c.q. zware mishandeling. De man had zelf de politie gewaarschuwd, nadat hij zijn 46-jarige echtgenote had mishandeld. Het hevig bloedende slachtoffer kon op een bepaald moment de woning verlaten en werd elders in de straat opgevangen door buurtgenoten. Ze raakte gewond aan haar hoofd en armen en is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Technisch rechercheurs van de politie stelden zaterdagavond- en nacht een sporenonderzoek in de woning van het echtpaar in.
De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Het onderzoek loopt nog.

Man aangehouden na vernieling auto

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft in de nacht van zaterdag 7 juli op zondag 8 juli omstreeks 02.00 uur op De Roef een 28-jarige man uit Breda aangehouden. De man wordt ervan verdacht tegen een geparkeerd staande auto te hebben getrapt, waardoor deze auto beschadigd raakte. De voetafdrukken op de auto komen overeen met de schoenen van de verdachte. De man heeft een verklaring afgelegd en is daarna in vrijheid gesteld. De eigenaar van de auto heeft geen aangifte gedaan.

Twee aanhoudingen na ruzie

DONGEN: Het uit de hand lopen van een feestje en de daarop volgende ruzie leidde in de nacht van zaterdag 7 juli op zondag 8 juli in de Van Linschotenstraat tot de aanhouding van twee verdachten. Een 44-jarige man uit Eindhoven zou zich onder invloed van alcohol hebben misdragen en diverse vrouwen hebben lastig gevallen, waarna hij door een 25-jarige man uit Dongen buiten zou zijn gezet. Toen de politie ter plaatse kwam, zagen ze de 25-jarige man zijn woede bekoelen op een verkeersbord. De man is daarop aangehouden terzake vernieling. Hij was het hiermee niet eens en verzette zich tegen zijn aanhouding. De man werd uiteindelijk geboeid achter in de politiebus geplaatst en overgebracht naar het politiebureau. Daar misdroeg hij zich opnieuw. Hij schold twee politiemensen uit, sloeg één van hen in het gezicht en schopte de tafel in de verhoorruimte om. Het verhoor is daarop gestaakt. De man is vervolgens overgebracht naar een cellencomplex elders in de regio en daar ingesloten.
Hij is zondagochtend alsnog verhoord en heeft toen een verklaring afgelegd. Daarna is hij in vrijheid gesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

De Eindhovenaar gedroeg zich, nadat hij buiten was gezet, overigens ook niet netjes. Hij had bij diverse woningen aangeklopt en aangebeld. Ook probeerden hij bij passanten in de auto te stappen. Hij werd omstreeks 03.20 uur in de Achterhuizen aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. De man is zondagochtend weer in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt caféruzie

RAAMSDONKSVEER: De politie onderzoekt een caféruzie die zich zaterdag 7 juli rond 20.45 uur heeft afgespeeld in een horecagelegenheid aan het Heereplein. Ter plaatse trof de politie voor het café een 31-jarige man uit Raamsdonksveer aan. De man had letsel aan zijn gezicht. Hij vertelde in het café ruzie te hebben gehad en daarbij bedreigd te zijn met een mes.
De politie hield de 31-jarige man op verdenking van betrokkenheid bij een vechtpartij. Tevens hield de politie in het café een 56-jarige man uit Raamsdonksveer aan op dezelfde grond. Beide mannen deden aangifte tegen elkaar. Ook deed een 55-jarige vrouw uit Raamsdonksveer aangifte tegen de 31-jarige verdachte. Ze zou door hem geslagen zijn. De politie probeert aan de hand van de diverse verklaringen de precieze toedracht te achterhalen.

Auteur: Leonie van Ooijen