Persberichten Stad Utrecht, 14.00 uur

Utrecht, 08-07-2007

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT De politie heeft op donderdagavond 5 juli een hennepkwekerij aangetroffen op de Adriaanstraat.

Omstreeks 23.15 uur kreeg de politie de melding dat er een hennepkwekerij zou zijn in een pand op de Adriaanstraat. De politie ging ter plaatse, observeerde het pand en belde aan. In de woning troffen agenten een hennepkwekerij met 237 hennepplanten en een verdachte, een 23-jarige man uit Vleuten, aan. Een tweede persoon heeft vermoedelijk de woning aan de achterzijde verlaten toen hij zag dat er politie voor de deur stond. De 23-jarige man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ook bleek dat hij nog geldboetes had openstaan. De hennepkwekerij is ontruimd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Kraakpand ontruimd

UTRECHT De politie heeft vrijdagmiddag 6 juli een kraakpand op het Ondiep. Drie krakers werden aangehouden.

De krakers hadden de tijd tot 12.00 uur van de officier van justitie om de woning te verlaten. Hieraan werd geen gevolg gegeven. Ter plaatse troffen agenten in de woning vier krakers aan, waarbij drie krakers zich middels lock-ons hadden vastgemaakt aan een betonnen vat en de vierde kraker zich op zolder eveneens middels een lock-on had vastgemaakt aan een dwarsbalk. Politiemensen van de Ondersteunings Eenheid (OE) van de Politie Utrecht verschaften zich via het dak toegang tot de eerste verdieping door het raam te verbreken. Hier kon de eerste kraker, een 23-jarige man uit Leiden, worden losgemaakt door het doorzagen van een balk, waarna hij werd aangehouden. Met lock-on en al is deze kraker overgebracht naar het politiebureau. Twee andere krakers, een 21-jarige man uit Maartensdijk en een 29-jarige man uit Utrecht, werden uit het vat losgemaakt, en eveneens overgebracht naar het politiebureau. Tegen de krakers is proces-verbaal opgemaakt. Allen zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Op vrijdagmiddag 6 juli heeft de politie op het Hammarskjoldhof een 13-jarig meisje uit Utrecht aangehouden die betrokken was bij een winkeldiefstal.

Agenten werden omstreeks 16.00 uur op de Trumanlaan aangesproken door een medewerkster van een sportwinkel aan de Hammarskjoldhof, die daar stond met een meisje. Het meisje had de medewerkster in de winkel aan de praat gehouden, waarna twee vriendinnen een trainingsbroek wegnamen zonder deze bij de kassa af te rekenen. Toen de medewerkster dit in de gaten kreeg, renden de drie meiden hard weg. Op de Trumanlaan hield de verdachte de medewerkster tegen, zodat de twee andere verdachten konden wegvluchten. De 13-jarige is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De moeder van het meisje werd in kennis gesteld.

Politie onderschept grote hoeveelheid hennep

DE MEERN Op de Meerndijk zag de politie vrijdagavond op de carpoolplaats vier mannen die zich verdacht gedroegen. Twee mannen werden aangehouden, aangezien de politie even later een grote hoeveelheid hennep in hun kofferbak aantrof.

Omstreeks 20.30 uur zagen agenten twee autos op de carpoolplaats staan.Vier mannen stapten uit, waarna de kofferbakken open gingen. Een grote sporttas werd vervolgens overgeladen in één van de voertuigen, waarna beide voertuigen wegreden. Agenten vertrouwden het niet en zetten de achtervolging in. Eén van de voertuigen kon ter hoogte van Capelle a/d IJssel staande gehouden worden. In de kofferbak troffen agenten in de sporttas een grote hoeveelheid gedroogde hennep, zon zes kilo, aan, waarna de inzittenden, een 37-jarige man uit Dongen en een 30-jarige man uit Rotterdam, werden aangehouden. De verdachten werden overgebracht naar het Utrechtse hoofdbureau. Ook trof de politie bij één van de verdachten een geldbedrag van bijna 2500 euro aan. De hennep, het geld en de auto werden inbeslaggenomen. Beide verdachten werden ingesloten. De andere auto wist helaas te ontkomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Harddrugs

UTRECHT Op de Europalaan heeft de politie vrijdagavond een man aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet.

Agenten kregen een melding dat een bestuurder op de Europalaan een grote hoeveelheid drugs bij zich zou hebben en ook op bovengenoemde locatie zou dealen. Surveillerende agenten zagen het voertuig, waarna de bestuurder werd gecontroleerd. De verdachte, een 26-jarige man uit Montfoort, bleek inderdaad in het bezit van een grote hoeveelheid harddrugs, waarna hij werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat er nog twee zaken waren, waar hij als verdachte naar voren kwam, namelijk het tanken zonder te betalen bij een benzinestation aan de Cartesiusweg op 27 mei en diefstal van een grote hoeveelheid goederen bij tankstation Haarrijn te Breukelen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Koperdieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee koperdieven aangehouden op de Ondiep-Zuidzijde.

Door de regionale meldkamer in Utrecht werden agenten omstreeks 02.00 uur gestuurd naar de Ondiep-Zuidzijde. Hier zouden twee mannen bezig zijn geweest met het openbreken van een bouwcontainer op een bouwterrein. De twee mannen zouden er volgens de melder vandoor zijn gegaan op een scooter met daarachter een karretje die aan de scooter was gekoppeld. Op de Royaard van den Hamkade zagen agenten de twee verdachten rijden. In het karretje lag allerlei koper- en ijzerwaren. Uit onderzoek bleek dat de opengebroken container gevuld was met ijzer en koper, waarna de twee verdachten, een 20-jarige Utrechter en een 25-jarige Utrechter, werden aangehouden. Ze werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Vechtpartij

UTRECHT Op zaterdag 7 juli werden twee jongens op de Potterstraat bekeurd voor het vechten op straat. Een derde man werd aangehouden, omdat hij de agenten hinderde tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden.

Omstreeks 04.15 uur zagen agenten twee jonge mannen met elkaar in gevecht. De agenten haalden de twee uit elkaar en tijdens het uitschrijven van het proces-verbaal aan de twee 20-jarige mannen afkomstig uit Utrecht en Nieuwerbrug begon een 28-jarige Zeistenaar zich hiermee te bemoeien. De man gaf aanleiding tot wanordelijkheden en hinderde de agenten tijden hun werkzaamheden. Na diverse malen te hebben gevorderd zich er niet mee te bemoeien, werd hij aangehouden en gezien zijn agressieve en provocerende gedrag werd hij geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de rit naar het bureau uitte hij diverse beledigingen en bedreigingen naar de agenten en toonde hij fors verzet. De man werd ingesloten op het bureau.

Diefstal uit sportcomplex

UTRECHT Op de Laan van Maarschalkerweerd werden zaterdagochtend twee mannen aangehouden die poogden in te breken bij een materialenhok van een sportvereniging.

Omstreeks 06.00 uur werd een surveillerde agent aangesproken door een man die twee mannen had betrapt tijdens het openbreken van een materialenhok. De daders hadden de pinnen uit de scharnieren van de deur verwijderd en hadden een drempel vernield. Beide verdachten zouden zijn gevlucht over het Kampong-terrein door de bossages in de richting van de A27. De agent trof in het bosperceel langs de A27 de beide verdachten, een 21 en 32-jarige Utrechter, aan. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hier bleken de mannen nog voor diverse feiten gesignaleerd te staan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bedreiging

UTRECHT Op het Zandpad werden in de nacht van zaterdag op zondag 8 juli twee mannen aangehouden die een prostituee hadden bedreigd.

Omstreeks 03.50 uur kreeg de politie de melding dat er bij een bootje op het Zandpad een bedreiging richting een prosituee had plaatsgevonden door drie mannen. Ter plekke troffen agenten de jongens aan, ze wilden net in een auto stappen. Hierop werden ze staande gehouden en gefouilleerd. Tevens werd het voertuig doorzocht. Er werd geen wapen of gelijkend voorwerp aangetroffen. Twee jongens werden aangehouden, aangezien uit onderzoek bleek dat zij bedreigingen hadden geuit. De verdachten, een 24-jarige man uit Utrecht en een 30-jarige man uit Utrecht, werden overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Insluiping door veelpleger

UTRECHT Op zaterdagmiddag 7 juli werd een 41-jarige Utrechtse veelpleger op de Bemuurde Weerd aangehouden ter zake insluiping.

Omstreeks 16.45 uur kreeg de politie de melding dat een bewoner van een woning aan de Bemuurde Weerd op heterdaad een insluiper had aangehouden. De insluiper werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Diefstal fiets

UTRECHT Op de Da Costakade heeft de politie in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 juli een fietsendief aangehouden.

Omstreeks 00.15 uur kwam de melding dat er een fiets was gestolen. De verdachte zou de fiets aan het meeslepen zijn in de richting van het Jaarbeursplein. Ter plekke troffen agenten de verdachte, een 26-jarig man uit IJsselstein, aan. Hij voldeed aan het signalement. In zijn broekzak had hij een knijptang en de fiets vertoonde verse braakschade. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De verdachte bleek een veelpleger te zijn.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT - Op het Stationsplein werd zaterdagochtend 7 juli een fietsendief aangehouden.

Omstreeks 08.00 uur hoorde een politieagent harde klappen bij de fietsenrekken op het Stationsplein. Toen de agent ging kijken, trof hij een man aan die met een baksteen probeerde een fiets open te breken en snel wegreed. De verdachte, een 35-jarige man uit Utrecht, kon door andere agenten op het Stationsplein worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.