Anti-Klink manifestatie in Amsterdam

08/07/2007 14:06



Stichting Rokersbelangen




Vanavond om 19.30 organiseren; de Partij tegen Betutteling, Forces Nederland en Stichting Rokersbelangen een feestelijke intocht in het Oosterdok te Amsterdam om ongeveer 19 uur 30. De Achterhoeks band AC/DIXI zal dan optreden . Vele schepen zullen de feestelijke intocht vergezellen.

Waar gaat het nu om

Het gaat om het naderende rookverbod en wel op 1 juli 2008, waarbij afspraken met belangenorganisaties eenzijdig door de overheid worden opgezegd en veranderd zonder na te denken over consequenties voor horecabedrijven, alternatieven en rekeningen te houden met de wensen van de consument en horeca-eigenaar.
Minister Klink zet zijn verstand op nul en zijn blik op oneindig en laat Horeca bedrijven en zijn bezoekers letterlijk in de kou staan.

Onderzoek

De Partij tegen betutteling, Forces Nederland en Stichting Rokersbelangen hebben empirisch onderzoek gedaan naar de bevindingen van Horeca-eigenaars . De meningen waren helder: nagenoeg 98 % van de ondervraagde café-eigenaren wilden géén rookverbod in hun kroeg of café. Hetzelfde geldt voor alle aanwezige klanten.
Horeca Nederland lijkt daarom in de onderhandelingen met de overheid de belangen van haar eigen achterban te verwaarlozen. Horeca Nederland zit aan tafel met Klink zonder mandaat.
In een flits-actie onder 190 sigarenzaken in Amsterdam en omstreken zijn al 15.000 handtekeningen verzameld tegen het rigide beleid van Minister Klink. De handtekeningenlijsten die tijdens de 'Kruisvaart tegen het Rookverbod' zijn uitgedeeld beginnen nu ook binnen te stromen, dus de verwachting is dat het aantal sterk zal gaan stijgen. Bij een extrapolatie van de Amsterdamse resultaten zou het aantal handtekeningen tegen het rookverbod voor heel Nederland uitkomen op 300.000.
De actie wordt nu in het hele land voortgezet.

Feestelijk optreden

Vanavond vindt, als hoogtepunt van de Kruisvaart, een feestelijke intocht in Amsterdam plaats met een optreden van AC/DIXI uit de achterhoek, aanvang 19.30 aan het Oosterdok.. Na aankomst van het actieschip is er gelegenheid om, aan boord, vragen te stellen. U bent allen welkom.

---


http://www.rokersbelangen.nl


Noot voor de redactie: