Politie Drenthe

Zondag

Assen, 08-07-2007

Politie houdt alcomobilist aan na aanrijding

EELDE De politie heeft zaterdagmiddag een 45-jarige automobilist aangehouden. De inwoner uit Eelde was op de Burg. Strubenweg in botsing gekomen met een 86-jarige inwoonster uit Paterswolde. Beide automobilisten ondergingen een blaastest in het kader van botsen is blazen. De man uit Eelde bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Hij scoorde ruim 1,6 promille. Het rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd. (07-157163)

Automobilist kan fietser niet meer ontwijken

HOLSLOOT De politie kreeg zaterdagochtend een melding binnen van een aanrijding tussen een automobilist en een fietser op de Oosterhesselerweg. Ter plaatse bleek een 13-jarige fietser uit Coevorden te zijn geraakt door een 42-jarige automobilist uit Nieuw Amsterdam tijdens een uitwijkactie. Het 13-jarige meisje en een aantal getuigen fietsten op het fietspad in de richting van de Oosterhesselerweg. De getuigen zagen de automobilist van links naderen en remden. Het meisje deed dit niet en fietste de weg op. De automobilist probeerde nog uit te wijken, maar kon de aanrijding niet meer voorkomen. De fietser kwam op de voorruit van de auto terecht en belande vervolgens op straat. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis in Emmen gebracht en ter observatie opgenomen. De verwondingen bleken mee te vallen. De automobilist bleef ongedeerd. De politie heeft voor alle betrokkenen slachtofferhulp aangevraagd. (07-157130)

Politie houdt alcomobiliste aan

MEPPEL De politie heeft zaterdagavond een 48-jarige vrouw uit genoemde woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten kregen een melding binnen dat een auto in Staphorst tegen een geparkeerde auto op de Bergerslag zou zijn gebotst en doorgereden. Aan de hand van het kenteken kon het adres van de mogelijke dader achterhaald worden. Ter plaatse troffen agenten desbetreffende auto aan op de oprit met behoorlijke schade. De bewoonster rook naar alcohol en was zeer onvast ter been. Zij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau werd een bloedproef afgenomen. De vrouw kreeg een rijverbod van tweeëntwintig uur opgelegd en het rijbewijs zal worden ingevorderd. (07-157228)

Motorrijder onderuit en breekt sleutelbeen

NIEUW WEERDINGE Zaterdagmiddag is een 51-jarige motorrijder uit Hellendoorn onderuit gegaan op de Pottendijk OZ en brak daarbij zijn sleutelbeen en liep een lichte hersenschudding op. De man reed als tweede in een groep motorrijders over de Pottendijk. De eerste motor, een trike, week naar rechts uit. Dit werd te laat opgemerkt door de motorrijder uit Hellendoorn en hij botste tegen de achterzijde van de trike. Hij kwam daardoor ten val en botste met zijn helm tegen het linker achterwiel van een tegemoet komende auto. (07-157169)

Politie houdt man aan wegens vernieling

HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagmiddag een 23-jarige man uit genoemde woonplaats aangehouden voor vernieling. De man had een baksteen tegen een ruit gegooid van een woning aan de Algol. De man kreeg een schikkingsvoorstel en moet de schade vergoeden. (07-157177)

Politie houdt automobilist met ontzegging aan

HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagmiddag een 25-jarige man uit Elim aangehouden op de Industrieweg. Tijdens een verkeerscontrole zagen agenten de man in een auto rijden. Zowel bestuurder als de passagier op de achterbank droegen geen gordel. Nadat een stopteken was gegeven, stopte de auto. Bij navraag bleek dat de verdachte een beginnend bestuurder, waarvan het rijbewijs was ingevorderd. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een dagvaarding is uitgereikt aan de man. (07-157162)

Automobiliste in botsing met geparkeerde auto

BEILEN Zaterdagmiddag is een 19-jarige automobiliste uit Drachten in botsing gekomen op de Holthe met een geparkeerde auto van een 52-jarige inwoonster uit Ballinge. De politie heeft de weg gedurende het onderzoek van de Verkeersongevallen Analyse (VOA) laten afzetten. De 19-jarige automobiliste reed over de Holte in de richting van Wijster. Volgens getuigen had de vrouw een auto ingehaald en verloor ze de macht over het stuur. Ze raakte vervolgens in de slip en botste vol op de geparkeerde auto. De auto van de vrouw uit Ballinge kwam ongeveer vijftien meter verderop, tegen een hek van een woning tot stilstand. Ambulance personeel ontfermde zich over de 19-jarige automobiliste. Zij werd met rug- en knieletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (07-157189)

Politie legt rijverboden op

KLAZIENAVEEN De politie heeft zaterdagavond een rijverbod van een uur opgelegd aan een 32-jarige automobilist uit Lutten. Agenten zagen de man op de Jhr. M.W.C. de Jongestraat rijden en zetten hem aan de kant voor een alcoholcontrole. Aan de hand van de uitslag van de blaastest werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man scoorde iets meer dan 0,5 promille. Naast het rijverbod kreeg de man een proces-verbaal. (07-157238)

MEPPEL De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 38-jarige automobilist genoemde woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man op Eendrachtsstraat rijden en zetten hem aan de kant ter controle. Aan de hand van de uitslag van de blaastest werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man scoorde bijna 1 promille. De man kreeg, naast een proces-verbaal, een rijverbod van drie uur opgelegd. (07-157254)

TYNAARLO De politie heeft zaterdagnacht een rijverbod opgelegd van zes uur aan een 25-jarige automobilist uit genoemde woonplaats. Agenten zagen de automobilist een parkeerplaats oprijden aan de Vriezerweg. Een koplamp deed het niet. Toen de agenten de bestuurder aanspraken rook deze naar alcohol. De man onderging een blaastest en scoorde bijna 1,25 promille. Naast het rijverbod, kreeg de man een proces-verbaal. (07-157270)

Politie vordert rijbewijs in

BEILEN De politie heeft zaterdagnacht het rijbewijs van een 20-jarige automobilist ingevorderd. De man werd staande gehouden aan de Domoweg en onderging een blaastest. Aan de hand van de uitslag van de blaastest werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar onderging de man een ademanalyse en scoorde bijna 1,8 promille. Omdat de man een beginnend bestuurder is, werd het rijbewijs ingevorderd. (07-157270)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Robert-Jan Valkema tel. 0592 - 45 1280.