Politie Limburg-Zuid

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Chris Timmermans
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 8 juli 2007
Opmerkingen ( geen

Maastricht; Man overleden na aanrijding voetgangersoversteekplaats

Gisterenavond is uur een 63-jarige man uit Maastricht in het Academisch Ziekenhuis van Maastricht overleden enkele uren nadat hij was aangereden op een voetgangersoversteekplaats in de Dokter Bakstraat te Maastricht.

De man wilde het zebrapad oversteken en werd daarbij over het hoofd gezien door een 34-jarige bestuurster van een personenauto. Volgens getuigen zou de vrouw niet te hard hebben gereden. Het slachtoffer raakte door de aanrijding buiten bewustzijn en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar overleed hij enkele uren later.

Hoensbroek; Man gooit brandbare vloeistof over balkon

De politie heeft vrijdagmiddag een man in Hoensbroek aangehouden nadat hij vanaf zijn balkon brandbare vloeistof had gegooid naar een lager gelegen balkon in de flat aan de Bongaardstraat waarin hij woont. Vervolgens zou hij ook een brandende sigaret naar beneden hebben gegooid.

De verdachte, een 47-jarige man, zou onenigheid hebben met zijn benedenbuurman. Nadat de politie de man had aangehouden, troffen de agenten in zijn woning twee zelfgemaakte molotovcocktails aan. De verdachte gaf toe dat hij een fles met brandbare vloeistof naar beneden had gegooid. Ook gaf hij toe de molotovcocktails te hebben gemaakt. Hij ontkende een brandende sigaret naar beneden te hebben gegooid. Maastricht; Drie aanhoudingen na straatroof

Na een melding van een straatroof in de fietstunnel nabij de stationstraat in Maastricht, heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag drie personen uit Maastricht aangehouden. Een vierde verdachte wist te ontkomen.

Het slachtoffer van de straatroof, een 18-jarige man uit Maastricht, fietste samen met een vriend door de fietstunnel, toen zij vier personen in de tunnel zagen lopen. Toen het slachtoffer aangaf er langs te willen, werd hij door één van de vier geduwd. Hierop stopte hij, waarop één van de vier het slachtoffer bij diens keel vastgreep. Ook zijn 19-jarige vriend werd door één van de jongens bedreigd. Daarbij zou er ook geslagen zijn. Nadat zij de GSM van het slachtoffer hadden buitgemaakt, gingen de vier er rennend vandoor. Gealarmeerde politieagenten konden even later drie personen aanhouden op het fietspad langs de President Rooseveltlaan in in Maastricht. De drie aangehouden personen betreffen een 17-jarige jongen, een 19-jarige jongen uit Maastricht en een 16-jarig meisje uit Bunde. De politie is op zoek naar de vierde verdachte.

Geleen; Auto uitgebrand

Afgelopen nacht is in de Elisabethstraat in Geleen een auto volledig uitgebrand. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de kant van de Annastraat. Twee auto's die naast de auto geparkeerd stonden, raakten ook beschadigd door de brand. De brandweer wist de brand snel te blussen. De politie onderzoekt wat de oorzaak van de brand geweest kan zijn.


---- --