Politie Gelderland-Zuid


Agenten helpen portiers tijdens vechtpartij


Nijmegen, 08-07-2007 * Op de Molenstraat vond zaterdagnacht rond 00.30 uur een vechtpartij plaats. De politie hield vijf mannen uit Heusden aan in de leeftijd van 29 tot 39 jaar.


Surveillerende agenten zagen een opstootje ontstaan bij een horecagelegenheid tussen een 31-jarige man en een portier. Aanleiding van de vechtpartij was dat de groep waar de 31-jarige man bij hoorde niet naar binnen mocht. Agenten kwamen tussenbeide. Daarna ging de hele groep zich ermee bemoeien. Zij vielen de aanwezig portiers aan.


Vervolgens richtte de agressie zich op de twee politieagenten. Er werd met glas, tafels en stoelen naar hen gegooid. De agenten werden meerdere keren geslagen en geschopt. Een van hen werd van achteren aangevallen. Hij werd met gepast geweld onder controle gebracht.


De politie riep assistentie in, waarna vijf mannen uit Heusden werden aangehouden voor onder andere mishandeling en openlijke geweldpleging. Zij zijn allen in verzekering gesteld. De agenten en portiers gaan aangifte doen van mishandeling. De politie onderzoekt de zaak verder.


(12)