PvdA Rotterdam


Kinderatelier moet blijven

Zo 8 Jul 2007 - Redactie

Punt 5: ruimte voor een mooi initiatief!

De PvdA vindt dat Kinderatelier Punt 5 waarbij participatie voorop staat, moet blijven en de kans verdient om verder uit te breiden. Bij Kinderatelier Punt 5 komen kinderen met kunst in aanraking. Ze leren niet alleen naar kunst te kijken, maar ze leren ook hoe zij het kunnen maken. De ouders van de kinderen kunnen de kunst bewonderen in de galerie. Op deze manier worden zij betrokken bij de prestaties van de kinderen en ontmoeten zij andere ouders. Cultuureducatie en cultuurparticipatie zijn twee van de drie speerpunten van wethouder Kaya. Jacqueline de Jong, woordvoerder kunst en cultuur: Punt 5 sluit hier naadloos op aan.
Kinderatelier Punt 5 verkeert op dit moment in een kritieke fase. Als het geen structurele inkomsten krijgt moet het stoppen. Omdat Punt 5 niet onder één noemer valt is het moeilijk om geld te vinden voor het atelier. De Jong De kracht van dit project is juist dat het zoveel eigenschappen tegelijkertijd heeft.

Punt 5 draagt niet alleen haar steentje bij op het terrein van educatie en participatie, het brengt de mensen uit de wijk ook met elkaar in contact. Ze bindt de mensen en vergroot de betrokkenheid van bewoners bij hun wijk. Ook kunnen de vaders en moeders samen met hun kinderen aan een kunstproject werken. Dat is niet alleen goed voor de band tussen de kinderen en de ouders. Het is ook een middel om moeders die weinig buitenshuis komen uit hun sociaal isolement te halen, aldus Jacqueline de Jong. Kortom: Punt 5 moet blijven!!