Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

nr. 6 3 juli 2007
CGP - Postbus 4235 - 3130 KE Vlaardingen - www.x-posurerotterdam.nl - T:010-4343106 - @ ariane@culturegoespublic.nl

X-Posure Rotterdam
ervaren muzikanten en dansers coachen jong talent

De ontknoping van X-Posure Rotterdam, de alternatieve talentenjacht, is in zicht. Op zondag 8 juli 2007 vindt in Theater Zuidplein de finale plaats. De week voorafgaand aan de finale staat in het teken van de coaching van het jonge talent door ervaren muzikanten en dansers. Zij helpen de jonge artiesten verder op weg om hen zo goed mogelijk voor de dag te laten komen tijdens de finale. Tijdens de coaching wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan stemgebruik, podiumpresentatie, professionele houding, instrumentbeheersing, samenspel en het gebruik van licht en geluid.

De coaching van de finalisten van X-Posure Rotterdam is in handen van Ro Krom (o.a. Gotcha!, Olabola en Kraak & Smaak), Charlie Dée, G-Boah (Postmen), Are MC (Seven Eleven), MC Tim (VSOP), Steven Engel (Zadkine Popacademie), Laise Aerts, Shirma Rouse, The Incredible Dancers (de allereerste winnaars van X-Posure Vlaardingen 2004) en Arnold van de Velde (Feverdream).

Elke coach werkt met één van de finalisten. De coaching vindt plaats bij Codarts, Zadkine Popacademie, Theater Zuidplein en De Muziekfabriek.

De finalisten van X-Posure Rotterdam zijn:
* Lyricle Gangster$ (coach G-Boah en Steven Engel)
* Yorlenie (coach Laise Aerts)
* Too Gloom (coach Charlie Dée)
* Browny S (coach Shirma Rouse)
* Sofiène (coach MC Tim)
* Lange Knie & Izzy (coach Are MC)
* Eclipse (coach Ro Krom)
* Melinda & Farilyann (coach The Incredible Dancers)
* The Phrasers (coach Arnold van de Velde).

De finale vindt plaats op zondag 8 juli 2007 in Theater Zuidplein, aanvang 13.30 uur. De opening van de finale is in handen van The Incredible Dancers. Zij waren ooit de winnaar van de allereerste X-Posure in Vlaardingen in 2004. In 2006 waren ze de publieksfavoriet en inmiddels treden Denice en Jessica bijna wekelijks op en geven vele workshops en lessen. Nog één keertje zijn ze op X-Posure, ditmaal in Rotterdam, niet meer als deelnemer, maar als coach en professioneel artiest.

De winnaar van de finale wordt bepaald door een vakjury, bestaande uit Bonnie Doets, danseres bij het Scapino Ballet en boegbeeld van dit Rotterdamse gezelschap, Henri Oogjen, docent Ondernemen aan de Zadkine Popacademie en oud-programmeur van Rotown in Rotterdam en NaSZ, hiphop-entertainer pur sang. Frank Tomeï, programmeur van festivals en concerten en artistiek leider van het Zomerterras treedt als juryvoorzitter op. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs.

Als afsluiter van X-Posure Rotterdam 2007 zet Leslie Nielsen ext. Theatercafé Z op zijn kop. Doordrenkt met soul en bol van de opzwepende ritmes, stuwende gitaar riffs en gillende orgel sounds, weet Leslie Nielsen meer dan de essentie te raken van de black music. Ieder keer wordt op het podium een muzikale energie gecreëerd waar je als toeschouwer zonder twijfel aan verslaafd raakt. Na het North Sea Jazz Festival, de grootste jazzpodia van Nederland en de urban funk clubs in Duitsland, is Leslie Nielsen in Theater Zuidplein te Rotterdam te zien, waar het met hun actuele en steeds vernieuwende sound een legendarische funkmiddag beloofd te worden. Het altijd solide fundament van Hammond orgel, bas, en drums van Lesley Nielsen wordt uitgebreid met upcoming souldiva Shirma Rouse en de altijd killing Leslie Horns.

X-Posure Rotterdam - FINALE
zondag 8 juli 2007 - Theater Zuidplein (Zuidplein 60-64, Rotterdam)
Aanvang 13.30 uur
Entree: ¤ 5,00 (of CKV-bonnen)