VVD: kies voor een rechts-sociale oppositie


BARNEVELD, 20070708 -- De werkgroep "Het sociale gezicht van de VVD" heeft de VVD-fractie in de Tweede Kamer opgeroepen om een rechts-sociaal beleid vorm te geven tegen het huidige links-sociale kabinetsbeleid. Het is echter niet alleen belangrijk om mensen te helpen die steunen op de samenleving. Ook mensen, die de samenleving ondersteunen vragen aandacht. De werkgroep "Het sociale gezicht van de VVD" heeft de Tweede Kamer-fractie van de VVD daarom opgeroepen deze groep mensen met een rechts-sociaal beleid te ondersteunen.

Ten onrechte wordt het begrip "sociaal" gezien als een containerbegrip. Vervolgens wordt het gebruikt voor hulp aan mensen, die steunen op de samenleving. Deze groep behelst slechts een deel van de hele samenleving; zelfs een redelijk klein deel. Het belangrijkste deel van de samenleving is niet alleen in staat om voor zichzelf te zorgen, maar zorgt ook dat de zwakkeren in de samenleving kansen krijgen. Deze groep wordt echter gehinderd door een groot wantrouwen en beperkt door hinderende regelgeving en belastingdruk.

Zeker nu dit kabinet laat zien geen keuzes te kunnen maken en haar beperkingen ontmoet is het van groot belang dat burgers weer de ruimte krijgen om de samenleving leefbaar te houden.

Meer informatie: www.hetsocialegezichtvandevvd.nl/Wgezicht02.html





Werkgroep "Het sociale gezicht van de VVD"