Nederlandse Spoorwegen

05 juli 2007

Gedurende tien dagen bussen in plaats van treinen tussen Heerenveen en Leeuwarden

Vervanging van de spoorbrug bij Akkrum

Van zondag 8 juli tot en met dinsdag 17 juli wordt in opdracht van spoorbeheerder ProRail gewerkt aan het spoor tussen Heerenveen en Leeuwarden. Aannemers vernieuwen in opdracht van ProRail onder andere de Boarne brug in Akkrum. In het weekend voorafgaand aan deze werkzaamheden, op vrijdagavond 6 juli na 23.50 uur en op zaterdag 7 juli, vinden ook werkzaamheden plaats tussen Wolvega en Leeuwarden. In opdracht van ProRail wordt dan gewerkt aan het vernieuwen van een overweg. NS rijdt hierdoor van zaterdag 7 tot en met dinsdag 17 juli bussen in plaats van treinen op de trajecten waar gewerkt wordt. De extra reistijd is ongeveer een half uur.

NS heeft de treindienst als volgt aangepast:
Vrijdag 6 juli na 23.50 uur:
De Intercity's van Zwolle, vertrek om 23.22 uur, 23.52 uur en 0.58 uur, naar Leeuwarden rijden niet van Wolvega naar Leeuwarden.
Zaterdag 7 juli:
de Intercity Leeuwarden­Zwolle-Utrecht Centraal-Rotterdam Centraal/ Den Haag Centraal rijdt niet tussen Leeuwarden en Wolvega;
de Intercity Leeuwarden­Zwolle-Amersfoort-Schiphol rijdt niet tussen Leeuwarden en Wolvega; zondag 8 tot en met dinsdag 17 juli:
de Intercity Leeuwarden­Zwolle-Utrecht Centraal-Rotterdam Centraal/ Den Haag Centraal rijdt niet tussen Leeuwarden en Heerenveen;
de Intercity Leeuwarden­Zwolle-Amersfoort-Schiphol rijdt niet tussen Leeuwarden en Heerenveen;

Reisadvies:
Maak op vrijdag 6 juli na 23.50 uur van Wolvega naar Leeuwarden en op zaterdag 7 juli tussen Wolvega en Leeuwarden (in beide richtingen) gebruik van de NS-snel- of stopbus. Maak van zondag 8 tot en met dinsdag 17 juli tussen Heerenveen en Leeuwarden gebruik van de NS-stop of snelbus.
Overige aanpassingen:
De Intercity's van Heerenveen naar Zwolle, oorspronkelijk vertrek om -.01 uur, rijden volgens een aangepaste dienstregeling; deze treinen vertrekken om -.56 uur uit Heerenveen, om -.04 uur uit Wolvega, om -.12 uur uit Steenwijk en om -.23 uur uit Meppel en rijden als stoptrein. De Intercity's van Zwolle naar Heerenveen, vertrek om -.20 uur, rijden als stoptrein.

Busvervoer eilandbezoekers
NS zet op zaterdag 7, vrijdag 13 en zaterdag 14 juli gedurende de werkzaamheden extra, rechtstreeks bussen in van Heerenveen en naar Harlingen Haven (op zaterdag 7 juli van Wolvega naar Harlingen Haven), om eilandbezoekers van dienst te kunnen zijn (deze bussen geven aansluiting op de normale middag- en avondafvaarten).

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358

Datum 5 juli 2007
Pagina 2/2

Informatie voor treinreizigers
Reizigers kunnen voor meer informatie en voor het plannen van hun reis www.ns.nl raadplegen, of bellen naar 0900-1475 ( 0.35 p.m.). Bij de NS-servicepunten ligt de folder `Werk aan het spoor' met informatie over werkzaamheden elders in het land. Ook Teletekstpagina 754 geeft actuele informatie.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u bellen met ProRail Persvoorlichting, tel. 038 ­ 497 46 40.
Voor meer informatie over het treinverkeer kunt u bellen met NS Persvoorlichting, tel. 038 ­ 497 48 06.
NS
NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland en verzorgt over een spoorwegnet van ruim 2000 km lengte met 4500 treinritten per dag het vervoer van 1,1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn bijna 2900 rijtuigen met 250.000 zitplaatsen beschikbaar. 25.000 NS-ers verzorgen de dienstverlening aan de klanten. In Nederland beheert NS 375 stations. NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland: op de drukste corridors naar de Randstad en tussen de grote steden heeft de trein een marktaandeel tussen de 30 en 60%. NS stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations. In het Verenigd Koninkrijk exploiteert dochterbedrijf NedRailways samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van Engeland. Over het Nederlandse spoorwegnet rijdt naast NS nog een twintigtal andere vervoerders. Het beheer van de spoorweginfrastructuur (rails, wissels, bovenleidingen etc) en de railverkeersleiding zijn taken van ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland.


---- --