Ingezonden persbericht


Ondanks problemen twee podiumfinishes voor Chris van der Drift

Brno, 17 juni 2007 - Na zijn eerste overwinning in Pau, behaalde autocoureur Chris van der Drift ondanks diverse problemen tweemaal een podiumplaats in de International Formula Master. Op het Tsjechische circuit van Brno reed de Rotterdammer zowel in de eerste als in de tweede race naar een voortreffelijke derde positie. In het tussenklassement bezit de 21-jarige piloot momenteel de vierde plaats en is slechts twee punten verwijderd van de nummer twee.

Direct tijdens de vrije trainingen op vrijdag bleek de juiste snelheid aanwezig te zijn. Voor het eerst kwamen er geen problemen bovendrijven en was Chris van der Drift in staat om met zijn team de auto te verbeteren. Tevens konden zij voor het eerst werken met het datasysteem om de verbeteringen nog gedetailleerder in kaart te brengen. Met een genoteerde tweede en derde tijd, keek men reikhalzend uit naar de kwalificatie.

Met dertig competitieve deelnemers op de baan bleek het een moeilijke opgave om een vrije ronde te rijden. Ondanks de drukte perste Van der Drift een tweede tijd uit zijn 250 pk sterke bolide, voordat de sessie werd onderbroken vanwege een crash van een andere deelnemer. Toen de sessie werd hervat, besloot de Rotterdammer om met een nieuwe set banden voor pole position te gaan. Na een indrukwekkende vliegende ronde verbeterde Van der Drift zijn snelste ronde met maar liefst een seconde. Echter in de laatste drie minuten bleek hij slechts 0.035 te kort te komen.

Startend vanaf de eerste rij kon Chris van der Drift aansluiten bij Maximilian Goetz die van pole position vertrok. Na vier ronden stak een oliedruk probleem de kop op en Van der Drift verloor snel terrein. Door de problemen was hij niet in staat om zijn tweede positie te behouden, waarna de JD Motorsport-piloot genoegen nemen met een derde stek. Doordat de eerste acht coureurs van de eerste race in omgekeerde volgorde starten voor race twee, mocht Van der Drift de tweede race vanaf de zesde positie vertrekken. Net als in Valencia en Pau maakte de autocoureur opnieuw een wereldstart en stootte hij na één bocht door naar de derde plaats. Na het neerzetten van de snelste raceronde wist Van der Drift al rap de tweede plaats te bemachtigen. Echter verloor de motor van de Nederlander steeds meer vermogen en maakte hij een klein uitstapje waardoor de tweede plaats moest worden prijsgegeven. De safety car kwam enkele ronden later op de baan en bij de herstart wist Van der Drift zijn positie terug te winnen. Echter omdat zijn motor vermogen had verloren, kon de 21-jarige coureur zijn tweede plaats niet behouden en finishte hij opnieuw als knap derde.

Chris van der Drift: "Twee podiums, de snelste raceronde en veel waardevolle punten voor het kampioenschap is mijn weekend kort samengevat. In de kwalificatie was ik overtuigd van mijn pole position. Ik reed een super ronde, alleen vlak voor het einde dook er iemand met 0.035 seconde onder mijn tijd. In de eerste race kon ik mijn tweede positie goed behouden, totdat ik problemen kreeg met de oliedruk. Gelukkig finishte ik nog als derde. Na een raketstart van zes naar drie, kende ik ook in de tweede race problemen. De motor verloor vermogen en ook toen was een derde plaats het maximaal haalbare. Maar dit zijn mooie resultaten en ik heb erg van de races genoten. Eindelijk heb ik beide races, ondanks problemen, kunnen uitrijden. Daarvoor wil ik mijn team erg bedanken. De volgende keer gaan we met geen enkel probleem voor het maximale aantal punten. Pau was gaaf en de volgende races in Porto is ook op een stratencircuit, dus ik kan niet wachten!"

In het weekend van 8 juli komt Chris van der Drift in actie tijdens het derde evenement van de International Formula Master, die wordt gehouden op het stratencircuit van Porto, Portugal.

Uitslag race één, International Formula Master te Brno (Tsjechië):


01 Jerome D'Ambrosio (BEL), Cram Competition, 25:07.386


02 Maximilian Goetz (GER), ISR, +5.831


03 Chris van der Drift (NED), JD Motorsport, +6.290

Uitslag race twee, International Formula Master te Brno (Tsjechië):


01 Jerome D'Ambrosio (BEL), Cram Competition, 29:39.779


02 Giuseppe Terranova (ITA), Alan Racing, +2.234


03 Chris van der Drift (NED), JD Motorsport, +2.463

Tussenstand International Formula Master na vier races:


01 Jerome D'Ambrosio (BEL), Cram Competition, 43 punten


02 Salvatore Gatto (ITA), Alan Racing, 24 punten


03 Maximilian Goetz (GER), ISR, 24 punten


04 Chris van der Drift (NED), JD Motorsport, 22 punten

Chris wordt dit jaar ondersteund door:

Racing Pool

Valvoline

National Meats Ltd

BMW Ekris

Momo

--