MOJO: Jamie Lidell en CocoRosie support acts Björk

13.06.2007 / 17:18 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Mojo concerts

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

PERSBERICHT

MOJO Concerts, Delft, 13 juni 2007

Jamie Lidell en CocoRosie bevestigd als support acts voor Björk

Jamie Lidell en CocoRosie zijn bevestigd als support acts voor het open air concert dat zangeres Björk op zondag 8 juli geeft in Amsterdam. Het openluchtconcert maakt onderdeel uit van de serie concerten die Mojo Concerts deze zomer organiseert in Cultuurpark Westergasfabriek onder de naam Live at Westerpark. De kaartverkoop voor dit concert is al begonnen.

Zojuist is bekend geworden dat zowel Jamie Lidell als CocoRosie de IJslandse zangeres Bjork zullen versterken als support act tijdens haar concert in het Westerpark. Was Jamie Lidell in de dance scene al lange tijd een grote naam door zijn eigenzinnige technofunk, in 2005 brak hij wereldwijd door bij het grote publiek met zijn grensverleggende album Multiply. Met invloeden uit de soul, funk en elektronische muziek bevestigde hij zijn status als zanger, songwriter en producer. Ook live heeft de Britse performer zich al bewezen; in de club scene en op uiteenlopende festivals als Lowlands en North Sea Jazz.

Het New Yorkse duo CocoRosie wordt gevormd door de zusjes Bianca (Coco) en Sierra (Rosie) Casady. Met hun excentrieke indie-pop, ook wel aangeduid met de term 'freakfolk', mixen de dames opera, hiphop en zelfs reggae tot een wonderlijk - en wonderschoon geheel. Hun derde album 'The Adventures of Ghosthorse and Stillborn' kwam begin april uit.

Het is vijf jaar geleden dat Björk een concert in Nederland gaf. Het live optreden in Westerpark hangt samen met de verschijning van haar nieuwe album 'Volta'. De IJslandse zangeres Björk brak begin jaren negentig door met haar eerste solo album Debut. De voormalige leadzangeres van de alternatieve rockband The Sugarcubes behaalde wereldwijd hoge noteringen met hits als 'Venus as a Boy', 'Human Behavior' en 'Big Time Sensuality'. Maar ook de meer dance gerichte albums Post (1995) en Homogenic (1997) leverden grote hits op.

Live at Westerpark
BJÖRK

+ support acts Jamie Lidell & CocoRosie
Zondag 8 juli 2007
Cultuurpark Westergasfabriek - Amsterdam
Entree: EUR 39 (excl. servicekosten)
Aanvang: 18.00 uur

Kaartverkoop door Ticket Service via de grotere postkantoren, de grotere Free Record Shops, AUB Ticketshop, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl, en de bekende voorverkoopadressen.