VAPRO


Nova College start met opleiding AOT

In het komend schooljaar start het Nova College in IJmuiden met een vierjarige BOL-opleiding tot Allround Operationeel Technicus.

Algemene Operationele Techniek is het beheer en onderhoud van grote apparaten zoals verbrandingsmotoren, zuiveringsinstallaties, aggregaten, generatoren, stoomketels en gasturbines. Operationeel technici zijn verantwoordelijk voor deze belangrijke schakels in het bedrijfsproces van bijvoorbeeld ziekenhuizen en grote industriële bedrijven.

Het Nova College weet zich hierbij geruggesteund door de bedrijven Nuon, Corus, HVC groep Alkmaar en AEB Amsterdam, die garant zullen staan voor de stageplaatsen. De bedrijven bekostigen voorts de opleiding voor de cursisten. Op 6 juli is daarvoor de stichting 'AOT Op Stoom' opgericht waarin de school en de genoemde bedrijven partners zijn. Robert Hendriks, werkzaam bij Nuon, is voorzitter. De Koninklijke Landmacht en de Koninklijke Marine hebben interesse getoond aan te sluiten bij de opleiding.

De opleiding is competentiegericht en heeft veel digitaal lesmateriaal. De cursisten werken voornamelijk met laptop. De praktijk wordt voor een deel op een grootschermsimulator geoefend. Deze simulator wordt ook gebruikt door het STC in Brielle. Door een speciale licentie is het mogelijk dat ook andere onderwijsinstellingen die de opleiding AOT verzorgen er gebruik van maken.

Vanuit VAPRO-OVP is consultant Dirk de Knecht als projectleider betrokken bij dit project.

Meer informatie over de opleiding is te vinden op www.novacollege.nl/AOT of bij Truus den Hartog, tel. 0255 547210.