Twentsche Kabel Holding NV

Persbericht

TKH Group N.V. (TKH)

TKH versterkt positie in industriële camera-oplossingen

TKH maakt bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt over uitbreiding van haar minderheidsbelang van 30% in New Electronic Technology (NET) GmbH te Duitsland naar een meerderheidsbelang van 84%. NET levert hoogwaardige camerasystemen voor oplossingen in de industriële, medische en researchsector en is in de segmenten waarin zij opereert marktleider in Duitsland.

TKH houdt sinds 2004 een minderheidsbelang in NET. Met de uitbreiding van dit belang, realiseert de TKH-groep een versterking van het portfolio voor camerasystemen. De kennis van NET kan goed ingezet worden bij de uitbouw van de activiteiten in het door TKH gedefinieerde groeisegment veiligheid. De door NET ontwikkelde en ingezette technologie onderscheidt zich door innovatieve camera-oplossingen en hoogwaardige beeldoverdracht in combinatie met software om beelden te analyseren.

NET realiseert ruim 57% van haar omzet in Duitsland. Naast de hoofdvestiging in Duitsland heeft NET tevens een vestiging in de Verenigde Staten en Japan. NET realiseert met 28 medewerkers (FTE) een omzet van circa 17 miljoen op jaarbasis.

De overname van NET zal vanaf het tweede halfjaar 2007 een positieve bijdrage leveren aan de winst per aandeel van TKH. NET zal deel uit maken van het Industrial Solutions- segment binnen de Technische Handelsgroep van TKH. De overname zal uit de beschikbare middelen worden gefinancierd.

Haaksbergen, 6 juli 2007

Raad van Bestuur

Voor nadere informatie: J.M.A. (Alexander) van der Lof MBA, voorzitter Raad van Bestuur tel. (053) 5732901 Internetsites: www.tkhgroup.com www.net-gmbh.com Agenda
31 augustus 2007 Publicatie halfjaarcijfers 2007 22 november 2007 Trading update Q3 2007
1/2

Profiel
TKH Group NV (TKH) is een internationaal opererende groep ondernemingen, die zich als oplossingsleverancier heeft gespecialiseerd in het creëren en leveren van innovatieve Telecom, Building en Industrial Solutions.
De activiteiten in de vorm van technieken, kennis, producten alsmede toegevoegde waarde zoals advisering, ontwikkeling, samenstelling en levering van systemen, vormen de bouwstenen voor innovatieve oplossingen. Deze activiteiten zijn geconcentreerd in drie groepen: de Technische Handelsgroep, Kabelgroep en Machinegroep. Bij TKH staat niet de soort van activiteiten maar staan de oplossingen centraal. De Telecom Solutions bestaan uit oplossingen vanaf basisinfrastructuur tot aan home networking-toepassingen, voor zowel de outdoor telecom als indoor telecom (ICT)-markten. De Building Solutions bestaan uit oplossingen op het gebied van efficiënte elektrotechniek tot aan ICT-systemen voor de zorgsector. Daarbij richten we ons onder meer op kabelsystemen en -netwerken, intercomsystemen, verpleegoproepsystemen, toegangscontrolesystemen en elektriciteitsdistributie. De Industrial Solutions bestaan uit geavanceerde oplossingen voor productieautomatisering, auto- en truckbandenbouwsystemen evenals industriële systemen op het gebied van speciaalkabel en kabeltoebehoren.
TKH is met haar 38 bedrijven wereldwijd actief. De groei concentreert zich op Noordwest- en Oost-Europa en Azië. Over 2006 behaalde TKH met 2.961 medewerkers een omzet van 686 miljoen.


2/2


---- --