Maxeda

Lion Capital definitief nieuwe eigenaar HEMA

Amsterdam, 6 juli 2007. Maxeda B.V. ('Maxeda') en Lion Capital LLP ('Lion Capital') hebben vandaag de definitieve overeenkomst inzake de overdracht van HEMA B.V. ('HEMA') aan Lion Capital getekend. Op 1 juni jongstleden werd een overeenkomst getekend, onder voorbehoud van goedkeuring van de betrokken ondernemingsraden en mededingingsautoriteiten.
De medewerkers van HEMA hebben positief gereageerd op de nieuwe eigenaar en de betrokken ondernemingsraden en vakbonden hebben eveneens in die lijn geadviseerd. Ook de relevante Mededingingsautoriteiten hebben goedkeuring verleend.

Verder ontvangen alle HEMA medewerkers van Maxeda een succes bonus met een maximum tot EUR 1.000 bruto afhankelijk van het specifieke dienstverband en aantal dienstjaren. Maxeda en haar investeerders willen hiermee positief uitdrukking geven aan de aanzienlijke bijdrage die de HEMA medewerkers hebben geleverd aan de totstandkoming van het huidige succes van HEMA. Voor de medewerkers van HEMA heeft de overname geen gevolgen. Arbeidsvoorwaarden en pensioenrechten blijven gehandhaafd en de winkelformule blijft onder de bestaande merknaam opereren.
De verkoop van HEMA aan Lion Capital stelt HEMA in staat om op basis van haar uitstekende marktpositie verder uitvoering te geven aan de ontwikkeling van haar strategische plannen. Uitbreiding van het aantal winkels in binnen- en buitenland en continue toepassing van best practices zijn hierbij speerpunten. Einde persbericht