Persberichten 06/07 middag

Regio, 06-07-2007

Regio Politiekrant valt weer op de deurmat

Deze week krijgen alle inwoners van de regio Hollands Midden weer de huis-aan-huiskrant Politiepost op de deurmat. De krant is een uitgave van Politie Hollands Midden en bevat allerhande informatie over haar werk. De krant verschijnt twee keer per jaar.

De politie neemt dit initiatief als extra communicatiemogelijkheid om met het grote publiek in contact te treden, naast de gebruikelijke persvoorlichting en actuele internetsite. Onderzoek heeft uitgewezen dat het publiek belangstelling heeft voor een politiekrant.

In deze juli editie staat onder meer informatie over huiselijk geweld, de top 10 van meestgestelde vragen aan de politie en over de cursus Politie voor Burgers. Verder staan er preventietips en is er een lijst met wijkagenten en hun werkgebied. In deze lijst zijn enkele wijzigingen: Willem Theil is wijkagent in Voorhout (ipv Oegstgeest) Ruud Gijbels is wijkagent in Zoeterwoude (ipv Zoeterwoude-Dorp) Henk te Winkel is ook wijkagent in de omgeving Herenhof (hovenbuurt) en het Weteringpark Waarnemend wijkagent Edward Vleeschdraager is werkzaam in de gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle. Zijn naam ontbrak nog op de lijst.

Politiepost wordt verspreid in combinatie met reclamebezorging. Inwoners die een Ja-Nee of Nee-Nee-sticker op hun brievenbus hebben missen hierdoor ook de Politiepost. Voor hen die de politiekrant niet hebben ontvangen, liggen er meeneemexemplaren bij de politiebureaus. De krant is telefonisch op te vragen via het politie-informatienummer 0900-8844. Bovendien is er de mogelijkheid Politiepost op de internetsite politie.nl/hollands-midden te bekijken.

Hazerswoude-Dorp Verkeersongeval Vrijdag 6 juli even voor 09.00 uur vond op de Hoogeveenseweg een éénzijdige aanrijding plaats. Een 54 jarige automobiliste uit Boskoop reed in de richting van haar woonplaats. Ter hoogte van het ITC terrein is de vrouw door nog onbekende oorzaak de controle over haar auto verloren en tegen een boom gebotst. De vrouw zat even bekneld in haar auto, maar werd snel door de brandweer uit haar voertuig gehaald. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De Hoogeveenseweg is tussen de Roemer en de Middelweg tot 10.20 uur afgesloten geweest.

Waddinxveen Snelheidscontrole De politie heeft op donderdag 5 juli van 16.00 tot 21.25 uur een snelheidscontrole gehouden op de N453 (Beijerincklaan). Van de 3741 passanten waren er 563 die te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 150 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 80 km/uur. 84 bestuurders reden harden dan 100 km/uur.