PvdA Rotterdam


Snelle opening Proeftheater Katendrecht

Vr 6 Jul 2007 - Redactie

De PvdA juicht het toe dat Proeftheater Katendrecht snel zijn deuren opent. In het tijdelijke theater kan alvast worden proefgedraaid in de opmaat naar de opening van het Theater op Katendrecht.

Theater op Katendrecht gaat een flinke bijdrage leveren aan cultuurparticipatie en cultuureducatie. Als kleinschalig en laagdrempelig theater kan het een belangrijke rol spelen in het alledaagse leven van de Katendrechters. Door een zo breed mogelijk publiek aan te spreken draagt het eraan bij dat iedere Rotterdammer passief of actief deelneemt aan cultuur. Daarmee is, volgens de PvdA, het theater op het huidige cultuuraanbod van grote toegevoegde waarde.

Het kleine theater gaat daarnaast een niet gering aandeel in de revitalisering van Katendrecht als onderdeel van het Pact op Zuid leveren. Katendrecht is een plek in de stad waar het leven bruiste. Zon plek kan het opnieuw worden. Maar dan moeten we daar wel de juiste voorwaarden voor creëren, aldus Jacqueline de Jong, PvdA-woordvoerder Kunst en Cultuur.

Het Theater op Katendrecht zal in 2010 of 2011 haar deuren openen. Tot die tijd gaan de initiatiefnemers met het Proeftheater ervaring opdoen. Zo krijgt het publiek ook alvast de kans om het theater en de omgeving te ontdekken.