NMBS

Voortaan kan cash geld afhalen ook in Gent-Sint-Pieters

06/07/2007

Vanaf vandaag kunnen treinreizigers in het station Gent-Sint-Pieters cash geld afhalen aan een geldautomaat of cash point. De automaat bevindt zich aan de bagagekluizen (naast het Travel Center). Met de plaatsing van een geldautomaat wil de NMBS-Groep haar klanten een extra dienst verlenen.

NMBS-Holding en Fortis hebben eerder dit jaar een akkoord gesloten om in de belangrijkste Belgische stations geldautomaten te plaatsen. Begin 2006 plaatste Fortis een geldautomaat in het station Brussel-Zuid en deze staat sindsdien aan de top van de lijst van de geldautomaten met de meeste transacties in België. Daarom werd er sinds kort een tweede automaat geplaatst.

De plaatsing van een geldautomaat in een station beantwoordt dus duidelijk aan een behoefte van de stationbezoekers. Het station Gent-Sint-Pieters telt dagelijks 44.718 instappende reizigers en vormt dus een ideale plaats voor het aanbieden van deze dienst.

De mogelijkheden van Fortis Cash Point (geldautomaat):

Volgende functies zijn beschikbaar voor nationale debetkaarten:

· geldafhaling van biljetten van 20 en 50 euro; · herlading van Proton;
· raadpleging van het saldo van de rekeningen van de kaarthouder en het Proton-tegoed;
· wijziging van de geheime code (voor nationale debetkaarten en internationale kredietkaarten) en
· opladen van de GSM.

De biljettenverdeler is ook toegankelijk voor buitenlandse kaarten die voorzien zijn van de Maestro-functie, alsook voor de belangrijkste kredietkaarten (Visa, Mastercard, American Express, Diners, ).