Gemeente Lochem


Uitbreidingsrichting kern Lochem

De gemeente Lochem wil een standpunt innemen over de uitbreiding voor woningbouw van de stad Lochem. In dit kader heeft op 20 juni 2007 een informatie- en discussieavond plaatsgevonden.

De bijeenkomst startte met een presentatie van de drie mogelijke uitbreidingsrichtingen van de kern Lochem: aan de oost-, zuid- en westzijde. In deze presentatie is eerst kort ingegaan op de Ontwerp structuurvisie wonen en werken 2007 - 2015 omdat in deze visie voor de gehele gemeente Lochem het benodigde aantal woningen staat aangegeven. Daarna is kort het planproces toegelicht en de rol van de burgers hierin.

De drie potentiële uitbreidingslocaties zijn toegelicht, waarbij een beeld is geschetst van de omvang van de verschillende locaties en de verschillende (milieu)aspecten waar rekening mee moet worden gehouden. Ten slotte is voor elke locatie een inrichtingsschets gepresenteerd, om inzichtelijk te maken wat voor soort wijk er nu zou kunnen komen op de verschillende locaties. Belangrijk om hierbij op te merken is dat dit slechts schetsen zijn om een beeld te vormen, deze schetsen hebben geen enkele status. De presentatie is via onderstaande link te downloaden.

Na de presentatie stond een korte plenaire ronde op het programma, waarbij een ieder de gelegenheid had om vragen te stellen. Het verslag van de plenaire ronde kunt u binnenkort via onderstaande link downloaden.

Tot slot was voor elke locatie een stand ingericht. Hiermee werd de mogelijkheid geboden de kaarten nogmaals te bekijken en hierover in gesprek te gaan met een van de deskundigen.