Gemeente Binnenmaas

Heropening sporthal De Groene Olifant

Begin april van dit jaar is sporthal De Groene Olifant in Mijnsheerenland gesloten, omdat de Milieudienst Zuid-Holland Zuid bij onderzoek op sommige locaties in en rond het gebouw asbestdelen had aangetroffen. Het streven is nu de sporthal, na renovatie, in september weer te heropenen.

De gemeente Binnenmaas heeft dat besluit indertijd genomen om alle risico, ook in de toekomst, uit te sluiten. Dit met het oog op de minder goede bouwkundige staat van de sporthal, hoewel de GGD Zuidhollandse Eilanden de gemeente liet weten dat de kans op blootstelling aan asbest in en rond de sporthal verwaarloosbaar is.

In de afgelopen periode is onderzocht of het mogelijk is om de Groene Olifant te heropenen of dat een definitieve sluiting onontkoombaar is. Op woensdag 4 juli is het collegevoorstel over het (al dan niet) heropenen van de sporthal besproken in de raadscommissie Maatschappelijk Zaken. De commissie heeft daar de unanieme mening uitgesproken dat de sporthal dusdanig gerenoveerd kan worden, dat hij opnieuw in gebruik genomen kan worden. Daarbij werd als belangrijk argument aangevoerd, dat de gebruikers van De Groene Olifant ook graag zagen dat de sporthal heropend werd.

De gemeente streeft er naar de sporthal in de zomervakantie te renoveren, zodat er vanaf 1 september 2007 weer gebruik van kan worden gemaakt. Uiteraard zullen de gebruikers van de sporthal daarover te zijner tijd worden geïnformeerd.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met mevr. A. de Jong, medewerkster Welzijn & Sport van de afdeling Maatschappelijke Zaken van de gemeente Binnenmaas. Zij is bereikbaar van maandag t/m donderdag via telefoonnummer 078- 676 44 33.