Politie Haaglanden

Persberichten 6 juli

Haaglanden, 06-07-2007

Verdachte rijdt in op agent
Den Haag - Een 35-jarige agent raakte donderdag 5 juli om 17.20 uur licht gewond nadat een bestuurder van een bestelauto opzettelijk tegen hem aan was gereden. De agent reed met zijn dienstfiets over de Badhuiskade en wilde de Gondelstraat oprijden. De bestuurder van de bestelauto zag de agent staan en reed hem opzettelijk aan en vervolgde zijn weg zonder zich om de gewonde agent te bekommeren. De politieman moest zich met enkele verwondingen laten behandelen door een arts. In de Stevinsstraat troffen collega's korte tijd later het voertuig leeg aan. Vanmorgen vroeg meldde de 22-jarige Hagenaar zich aan het bureau. Hij werd aangehouden op verdenking van poging doodslag. In de loop van de dag vindt er nader overleg plaats met het Openbaar Ministerie over een eventuele voorgeleiding. De gewonde agent kon zijn dienst niet voortzetten. Geweld en agressie tegen politieagenten is al enige tijd een prioriteit van politie, Openbaar Ministerie en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Ko ninkrijksrelaties. Het geweldsprotocol van het Arrondissement Den Haag, dat is opgesteld door de politiekorpsen Hollands-Midden en Haaglanden en het Openbaar Ministerie is op 15 maart 2006 van kracht geworden.

Teveel op
Den Haag - Politieagenten controleerden vrijdagochtend 6 juli kort na middernacht op de Cees Laseurlaan een 50-jarige automobilist uit Den Haag. De Hagenaar bleek teveel te hebben gedronken, hij blies 515 ugl. Op de Zwolsestraat blies een 36-jarige automobilist uit Lisserbroek ook 515 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Beide automobilisten kregen een rijverbod en een proces-verbaal.

Hennepkwekerij aangetroffen
Den Haag - Meldingen van onder andere stankoverlast van omwonenden waren aanleiding voor politieagenten om op 5 juli om 10.30 uur polshoogte te gaan nemen in een woning aan de Stephensonstraat. In de woning troffen de agenten een hennepkwekerij met 120 plantjes aan. De bewoner, een 44-jarige man uit Den Haag, krijgt een proces-verbaal.

Dure stunt op motor
Den Haag - Agenten zagen 5 juli om 20.40 uur op de Benoordenhoutseweg een motorrijder vreemde capriolen uithalen. De bestuurder, een 43-jarige man uit Den Haag, reed op de busbaan op zijn achterwiel, een zogenaamde wheely. De agenten controleerden de motorrijder en al gauw bleek dat het rijbewijs van de Hagenaar was ingevorderd. Met meerdere bekeuringen voor verkeersovertredingen en een proces- verbaal voor het rijden zonder rijbewijs op zak kon de motorrijder naar huis.

Politie zoekt getuigen straatroven
Den Haag - Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een straatroof. Op 4 juli omstreeks 20.00 uur op de Prinsegracht ter hoogte van het Mondriaan College duwde een 32-jarige vrouw uit Den Haag met haar een hand een kinderwagen en telefoneerde met haar rechterhand. Een man sloeg tegen haar rechterarm aan, waardoor de mobiele telefoon op de grond viel. De man pakte het mobieltje op en rende weg de Brouwersgracht op. De vrouw hield er een grote blauwe plek op haar arm aan over. Het signalement van de verdachte is als volgt: Man blanke huidskleur, leeftijd circa 28 jaar. Lengte 1.70 meter lang. De man had een fors postuur en was gekleed in blauwe spijkerbroek met daarboven een grijs trainingsjack. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met Politie Haaglanden via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Inbreken om te kunnen plassen
Den Haag - Een 22-jarige inbreker uit Den Haag is op 5 juli om 22.50 uur aangehouden in een woning aan de Schoolstraat. De eigenaar van de woning had de verdachte op heterdaad betrapt en de politie gebeld. Tegen de toegesnelde politieagenten verklaarde de inbreker dat hij een plaats had gezocht om te kunnen plassen en de woning daar wel geschikt voor vond.

Fietser valt van schrik
Den Haag - Een 49-jarige vrouw uit Den Haag schrok donderdagavond 5 juli zó van een auto dat zij spontaan van haar fiets viel. De vrouw fietste met haar zoon op de fietsstrook aan de Zuiderparklaan, toen een auto vanuit de Muidenbergstraat voor haar plotseling stopte. De gevallen vrouw is met een pijnlijke knie door de GGD vervoerd naar een ziekenhuis.

Auto te water
Den Haag - Een 21-jarige man uit Schiedam, reed vrijdagochtend 6 juli om 04.30 uur met zijn auto het water aan de Knobbelzwaardsingel in. De Schiedammer slaagde erin zijn auto te verlaten, voordat politie en brandweer gearriveerd waren. De agenten roken bij de onfortuinlijke automobilist een sterke alcohollucht. De man werd aangehouden en blies 550 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (=0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt een strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (=0,2 promille). De bestuurder bleek al drie keer eerder aangehouden te zijn voor rijden onder invloed, zijn rijbewijs was al eerder ingevorderd.

Aanrijding met onbekende oorzaak
Den Haag - Donderdagavond 5 juli om 18.45 uur vond op de kruising van de Troelstrakade met Soestdijksekade een aanrijding plaats. Twee auto's reden tegen elkaar aan en kwamen midden op de kruising tot stilstand. De auto's liepen hierbij behoorlijke schade op. Twee zussen uit een van de auto's, 40 en 42 jaar uit Den Haag, zijn met nog onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis. De inzittenden van de andere auto bleven ongedeerd. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Gezocht: getuigen mishandeling jongen
Den Haag - Een 16-jarige jongen uit Den Haag is op 5 juli om 2.30 uur op het Spui slachtoffer geworden van een mishandeling. De jongen sprak een fietser aan op het feit dat hij fietste op een plek waar dat verboden was. De fietser bedreigde de jongen vervolgens en een tweede man gaf hem daarna een klap in zijn kruis. De verdachten hebben het volgende signalement; man; 16 tot 18 jaar oud, licht getinte huiskleur, vallend lichtblauwe ogen, lengte 1.80 tot 1.85 meter lang. De man droeg een grijze trui met capuchon en een blauwe spijkerbroek. Hij liep met een rood tasje. De andere verdachte is een man, leeftijd 15 tot 17 jaar en had een licht getinte huiskleur. Heeft u nformatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met Politie Haaglanden via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

Verdachte auto inbraken aangehouden
Rijswijk - Politieagenten hielden vrijdagochtend 6 juli kort na middernacht op de Steenvoordelaan een 34-jarige Hagenaar aan. De man wordt er van verdacht drie geparkeerde personenauto's te hebben opengebroken. De man werd ingesloten voor nader verhoor.

Ik rem ook voor dieren
Rijswijk - Een 39-jarige automobiliste uit Rijswijk botste donderdag 5 juli om 21.30 op de Strijplaan tegen een lantaarnpaal. De vrouw trachtte een overstekende kat te ontwijken. Dat lukte, alleen verloor de vrouw de macht over het stuur en ramde een lantaarnpaal.

Veelpleger aangehouden
Rijswijk - De politie hield donderdag 5 juli om 16.10 uur in het winkelcentrum 'In de Bogaard' een 48-jarige Hagenaar aan. De man nam bij een parfumeriezaak een 'luchtje' mee voor zijn vriendin. Aangezien de verdachte een zogenaamde 'veelpleger' is wordt hij vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Dronken man ramt geparkeerde auto's
Naaldwijk/Westland - Een 35-jarige automobilist uit Monster botste vrijdagochtend 6 juli om 03.10 uur tegen twee geparkeerde personenauto's op de Burgemeester Elsenweg. Politieagenten die een onderzoek instelden, constateerden dat de man onder invloed was. Hij blies 680 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Het rijbewijs wordt ingevorderd vanaf 570 ugl, dat raakte de man dus ook nog eens kwijt.

Politie zoekt getuigen aanrijding
Monster/Westland - Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een aanrijding op donderdag 5 juli om 18.30 uur. Een nog onbekende bestuurder van een camper met daarachter een aanhangwagen met waterscooter reed in de Herenstraat tegen een aantal geparkeerd staande personenauto's en reed hierna door. Volgens omstanders had het voertuig een buitenlands kenteken gelijkend op VH1HJP. Heeft u informatie over de aanrijding of weet u waar het voertuig staat? Belt u dan met de politie in het Westland via 0900-8844.

Verdachten heling aangehouden
Delft - Via het cameratoezicht zagen politieagenten donderdag 5 juli om 19.00 uur dat op het NS-station twee personen goederen aan elkaar overdroegen. Nadat zij een onderzoek instelden, bleek dat de mannen drie gsm's in hun bezit hadden waarvan de herkomst onduidelijk was. De politie hield de verdachten (31 en 33 jaar) aan op verdenking van heling. Een van de telefoons stond als gestolen gesignaleerd.

Verdachte mishandeling aangehouden
Delft - De politie hield donderdag 5 juli om 19.50 uur op de Gasthuislaan een 18-jarige Delftenaar aan. De man kreeg om nog onbekende reden ruzie met een 19-jarige plaatsgenoot, sloeg en schopte hem. Het slachtoffer werd ter observatie opgenomen in een ziekenhuis. De man werd voor nader verhoor ingesloten. Het slachtoffer maakt het redelijk en mag naar verwachting vandaag weer naar huis.

Veelpleger aangehouden
Delft - De politie hield donderdag 5 juli om 16.20 uur in het winkelcentrum 'In de Veste' een 46-jarige Delftenaar aan. De man nam bij een winkel een frituurapparaat mee zonder te betalen. Aangezien de verdachte een zogenaamde 'veelpleger' is wordt hij vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Graffityspuiter aangehouden
Pijnacker-Nootdorp - Politieagenten hielden donderdag 5 juli om 21.00 uur een 15-jarige jongen uit Pijnacker-Nootdorp aan. De jongen bracht op een muur aan de Anne Franklaan graffity aan. Hij kreeg een proces-verbaal en werd door zijn ouders opgehaald.

Flinke klap, gelukkig niet gewond
Zoetermeer - Een 18-jarige bromfietser uit Zoetermeer raakte wonder boven wonder 5 juli om 19.30 uur niet gewond toen hij op de kruising Europaweg met de Zwaardslootseweg in botsing kwam met een auto. De automobilist, een 32-jarige man uit Zoetermeer, reed de kruising op terwijl het de bromfietser de Zwaardslootseweg overstak. Het slachtoffer belandde op de motorkap van de auto en kwam via de voorruit op de weg terecht. De jongeman is vervoerd naar een ziekenhuis waar bleek dat hij geen letsel had. De politie onderzoekt de zaak.

Aangehouden voor belediging
Zoetermeer - Politieagenten die in het Stadshart in de Passage liepen hoorden dat een jongen hen uitschold. De agenten vroegen de jongen zich te legitimeren, hetgeen hij niet kon. Aan het bureau bleek het te gaan om een 14-jarige Zoetermeerder die later verklaarde stoer te willen zijn. De moeder van de Zoetermeerder kwam aan het bureau met het ID bewijs. De jongen krijgt een proces verbaal voor belediging.