Gemeente Hardenberg

Zeven projecten zijn Stark Wark

Vrijdag 6 juli 2007

Zeven projecten die zijn ingediend voor Stark Wark, krijgen een subsidie van de gemeente om het project uit te voeren. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders deze week besloten. In totaal werden 24 projecten en ideeën ingediend. De gekozen projecten dragen allemaal bij aan de ambities van de gemeente Hardenberg. Organisaties of particulieren kunnen nog tot 1 oktober nieuwe ideeën/projecten aandragen voor de volgende ronde van Stark Wark.

Particulier initiatief is één van de speerpunten uit de toekomstvisie en het meerjarenprogramma van de gemeente Hardenberg. Het stimuleren en ondersteunen van particulier initiatief wordt genoemd bij de programmalijnen voorzieningen en economie (recreatie & toerisme). Daarom is het project Stark Wark van start gegaan. Binnen Stark Wark kunnen organisaties of particulieren ideeën of projecten aandragen op het gebied van recreatie & toerisme, sport, cultuur en welzijn. Voor projecten die voldoen aan de gestelde criteria kan een subsidie van maximaal 50% worden verleend. De aftrap van dit subsidietraject was in februari in Podium Hardenberg. Op deze avond stond kennismaking met elkaar en het komen tot gezamenlijke ideeën die passen in Stark Wark centraal.

In totaal zijn in deze ronde 24 aanvragen voor een subsidie ingediend. Hiervan heeft het college bij zeven projecten besloten de subsidie toe te kennen, omdat deze projecten bijdragen aan de ambities van de gemeente Hardenberg. Zes projecten zijn aangehouden. Deze worden, na het leveren van extra informatie, na 31 augustus behandeld. Daarnaast worden twee projecten na 1 oktober, tijdens de tweede ronde, in behandeling genomen omdat deze te laat ingediend zijn. De sluitingsdatum voor de eerste ronde Stark Wark was 1 april.

Voorbeelden van de projecten die een Stark Wark-subsidie krijgen, zijn het plaatsen van matrixborden om de evenementen in Hardenberg kenbaar te maken, het realiseren van een beachvolleybalveld in Bergentheim bij de sporthal Möllinkslag gedurende de zomerperiode en een bijzondere theatervoorstelling in Dedemsvaart bij een autosloperij. De toegekende projecten vragen een totale bijdrage van ruim 72.000 euro Vanuit sport, cultuur en welzijn wordt een bijdrage geleverd van zon 47.500 euro. Recreatie en toerisme draagt ruim 24.500 euro bij aan de projecten.

Organisaties of particulieren die een idee of project hebben dat Stark Wark is, kunnen tot 1 oktober voor de volgende ronde een subsidieaanvraag indienen.

Meer informatie:

* Stark Wark