Gemeente Heerlen
Nieuw debiteurenbeleid sluit aan bij nieuwe aanpak schuldhulpverlening

De gemeenteraad heeft, tijdens de vergadering van dinsdag 3 juli, ingestemd met het debiteurenbeleid en het beperken van de instroom van openstaande vorderingen. Deze nieuwe aanpak komt overeen met de lijn die is geformuleerd in het Meerjarig Bestuurlijk Programma en die zegt de gemeente een 'harde maar rechtvaardige incasso wil, op basis van een transparant, efficiënt en effectief debiteurenbeleid'. Het doel hiervan is het verminderen van het aantal debiteuren (uitkeringsgerechtigden van wie de gemeente nog geld tegoed heeft) en de hoogte van het bedrag.

Om deze doelstelling te kunnen bereiken wordt op drie terreinen actie ondernomen. In de eerste plaats gaat het om de toename van de vorderingen. Onnodige vorderingen moeten zoveel mogelijk worden voorkomen. Verder moet het proces effectiever en efficiënter worden gemaakt en moet duidelijk worden hoeveel en welke vorderingen er nog liggen.

Vooral de coalitiefracties gaven aan dat ze blij zijn met deze regeling. Het sluit goed aan bij de nieuwe aanpak schuldhulpverlening en bovendien wordt het helder en inzichtelijk welke vorderingen de gemeente nog heeft openstaan en hoe reëel het is dat die nog worden betaald.

HEERLEN, 5 juli 2007
Bureau Griffie
Monique Leurs
(045) 560 43 67
06 - 535 045 88
m.leurs@heerlen.nl
-----------------------

---- --