Gemeente Heerlen
Raad stelt beeldkwaliteitsplan definitief vast

De gemeenteraad van Heerlen heeft het beeldkwaliteitsplan voor de Pleinen in Heerlen centrum definitief vastgesteld in de vergadering van dinsdag 3 juli. De daaraan gekoppelde subsidieverordening is ook vastgesteld.

Het beeldkwaliteitsplan voor de Pleinen is vorig jaar november gepresenteerd aan de bewoners, horeca-ondernemers en winkeliers, die vervolgens de gelegenheid hadden om opmerkingen in te dienen. Daarvan heeft niemand gebruik gemaakt.

Levendig
Het plan is bedoeld voor 80 panden rondom de pleinen in de binnenstad. Dit gebied is in de afgelopen periode opnieuw bestraat en ook zijn er diverse horeca-gelegenheden bijgekomen. Daardoor is een levendig uitgaansgebied ontstaan. Het beeldkwaliteitsplan is de laatste schakel in het proces om te komen tot een kwalitatief hoogwaardige binnenstad, waarbij alle gevels in hun oorspronkelijke karakter worden hersteld. Een architectenbureau heeft algemene toetsingscriteria opgesteld en voor elk individueel pand een separaat verbetervoorstel.

Bijdrage
Om te kunnen voldoen aan de eisen in het beeldkwaliteitsplan kunnen de eigenaren subsidie krijgen. In de verordening is vastgelegd dat voor elk pand een bijdrage mogelijk is van de helft van de gemaakte kosten met een maximum van 5.000 euro per gevel.

HEERLEN, 5 juli 2007
Bureau Griffie
Monique Leurs
(045) 560 43 67
06 - 535 045 88
m.leurs@heerlen.nl
---


---- --