Gemeente Heemstede


Autodelen in Heemstede

Goed voor u en voor het milieu!

De gemeente stimuleert graag alternatieven voor autorijden, zoals het gebruik van de fiets of het openbare vervoer. Deze vormen van vervoer zijn beter voor het milieu, veroorzaken minder verkeershinder en zijn veiliger. Toch zijn er situaties waarbij het handig is om een auto te gebruiken. Bijvoorbeeld als fietsen te ver is en het openbaar vervoer te omslachtig. Of bijvoorbeeld als u veel boodschappen moet doen. Een eigen (tweede) auto is dan handig maar ook kostbaar. Daarom introduceert de gemeente autodelen.

Autodelen

Autodelen is een gebruiksvriendelijk alternatief voor de moderne autorijder, die nadenkt over een duurzame toekomst. Vooral geschikt voor iemand die met zijn (tweede) auto minder dan 10.000 kilometer rijdt. Het is ook voor mensen die de zorg en kosten van een eigen auto (onderhoud, verzekering, administratie) niet willen. Autodelen werkt eenvoudig. Via internet of telefonisch geeft u aan op welke locatie u de auto wilt gebruiken en voor welke periode. Het reserveringssysteem is op ieder moment van de dag bereikbaar: 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Autodelen is voor kort (enkele uren) of lang gebruik (vakantie). Een abonnement biedt hetzelfde gemak als een eigen auto, maar u betaalt alleen wanneer u hem gebruikt. Hierdoor kunt u veel geld besparen. En het is goed voor het milieu!

Drie organisaties
Vanwege de voordelen introduceert de gemeente het autodelen ook in Heemstede. Verspreid over Heemstede zijn er verschillende parkeerplaatsen speciaal voor dit doel gereserveerd. Bij het station zijn twee parkeerplaatsen gereserveerd. De ene parkeerplaats is bestemd voor deelautos van Greenwheels Nederland, de andere voor ConnectCar. Voor ConnectCar zijn er verspreid over Heemstede bovendien nog zeven andere parkeerplaatsen voor de deelautos gereserveerd. Naast beide autodeelbedrijven is er nog een derde partij die het autodelen in Heemstede gaat aanbieden: Wheels4all. Deze vereniging vraagt niet op voorhand een aantal parkeerplaatsen aan, maar stemt het bepalen van een locatie eerst met de deelnemers af.
Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van autodelen? Neem dan contact op met één van de hieronder vermelde organisaties. Of bezoek hun website.

Wheels4all
Het Voert 9e
1613 KL Grootebroek
Tel. 0228 514824
www.wheels4all.nl

Greenwheels Nederland
Postbus 4031
3006 AA Rotterdam
Tel. 0900-2100100
www.greenwheels.nl

KAV ConnectCar B.V.
Klokkenbergweg 17
1101 AK Amsterdam ZO
Tel. 020 311 98 98
www.connectcar.nl

---