Ingezonden persbericht

Microsoft Office Project in 'Leiders'-kwadrant van Gartners 2007 Magic Quadrant

Diverse Nederlandse organisaties kiezen voor Microsofts enterprise projectmanagement-oplossing

Schiphol-Rijk, 5 juli 2007 - In zijn rapport de '2007 IT Project and Portfolio Management Applications Magic Quadrant' kwalificeert het internationale marktonderzoekbureau Gartner Microsoft Office Project als een van de leiders op het gebied van projectmanagement. Gartner komt tot deze kwalificatie op grond van Microsofts complete aanbod op dit gebied, plus het feit dat Microsoft zijn project­managementvisie en -strategie tot uitvoer kan brengen. Ook in Nederland gebruiken diverse organisaties de Microsoft Office Enterprise Project Management-oplossing om projecten optimaal te sturen en te beheren. Gartners Magic Quadrant betreft een grafische weergave van een markt gedurende een specifieke tijdsperiode. Deze weergave is gebaseerd op analyses van leveranciers aan de hand van marktspecifieke criteria.

Volgens Gartner onderscheiden de aanbieders in het 'Leiders'-kwart van de Magic Quadrant zich door complete faciliteiten voor projectplanning, het beheer van resources en kostenbeheersing. Ook bieden ze organisaties verschillende implementatiemogelijkheden, zoals pilots, gefaseerde implementaties en in service gebruik van de oplossing. De leiders onderscheiden zich tevens door een samenwerking met capabele integratiepartners en een direct aanbod van een aantal basisdiensten op het gebied van project- en portfoliomanagement (PPM). Daarnaast helpen ze de prestaties van projectteams te verhogen, bijvoorbeeld door de samenwerking binnen en tussen teams te verbeteren.

"De verschuiving van het "uitdagers"- naar het "leiders"-kwadrant bevestigt de toegevoegde waarde van onze Microsoft Office EPM 2007 oplossing ten opzichte van de vorige versie. Met de toevoeging van Portfolio Server bieden we onze klanten nu een allesomvattende omgeving voor project en portfolio management. Daarmee stellen we organisaties nog beter in staat om werkzaamheden optimaal te beheren en coördineren, variërend van ad-hoc projecten tot complexe programma's," aldus Patrick Janssen, Product Solution Manager EPM Project Visio bij Microsoft Nederland.

"Ervaring leert dat de nieuwste release van de Microsoft Office EPM oplossing niet alleen een belangrijk wapen is in het professionaliseren van project ondersteuning, maar ook op het gebied van portfolio management. Deze combinatie helpt organisaties strategisch goede keuzes te maken en complexe project portfolio's te bewaken," voegt Ton van Gaalen, Sales Executive en implementatie specialist van Logica CMG toe.

In Nederland is de Microsoft Office EPM-oplossing bij diverse organisaties in gebruik. Meer informatie daarover is te vinden op: http://www.microsoft.com/netherlands/referenties/office.aspx

Microsoft Enterprise Project Management (EPM) Partners

Microsoft werkt in Nederland samen met gekwalificeerde partners die maatwerkoplossingen ontwikkelen en projectmanagement implementeren gebaseerd op Microsoft Enterprise Project Management (EPM -technologie en/of de trainings­behoefte van klanten op dit terrein invullen. Een compleet overzicht van deze partners is te vinden op http://www.microsoft.com/netherlands/office/project2003/partners.aspx.

2007 Microsoft Office EPM

De 2007 Microsoft Office EPM-oplossingen, onder andere bestaande uit Microsoft Office Project Professional 2007, Microsoft Office Project Server 2007 en Microsoft Office Project Portfolio Server 2007, vormen een end-to-end omgeving voor project- en portfoliobeheer waarbij mensen met elkaar kunnen samenwerken. Deze oplossingen verschaffen organisaties een beter inzicht en betere controle over al hun projecten. De Office EPM-oplossing is gebaseerd op Windows SharePoint Services en benut daarvan in een geïntegreerde project- en portfolio-omgeving alle mogelijkheden voor samenwerking en documentbeheer. Alle niveaus binnen een organisatie beschikken hierdoor over dezelfde, bekende tools.

Microsoft

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.