Ingezonden persbericht

VVD Gelderland wil meer inzet tegen files

De Gelderse VVD maakt zich grote zorgen om de toename van de files. Gelderland staat volgens de Verkeersinformatiedienst met drie knooppunten in de nationale file top-10, de files in Nederland zijn met 17 procent toegenomen, zo meldt Omroep Gelderland.

De VVD maakt zich grote zorgen om de economische schade die dat oplevert. Daarom roept de VVD de overheid op om alle zeilen bij te zetten om het tij te keren. De VVD beseft dat het een moeilijk probleem is maar dat betekent niet dat je geen extra inzet hoeft te plegen.

Het Gelders Statenakkoord bevat hiervoor echter onvoldoende middelen. De filecijfers bewijzen dat de coalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie een aantal verkeerde prioriteiten heeft gesteld.

De VVD wil graag de discussie aangaan met andere partijen. De VVD pleit voor:

* Maximale inzet aan snelwegen en provinciale wegen. De VVD betreurt het dat de rijksoverheid zijn verantwoordelijkheid niet neemt op de rijkswegen. De VVD wil waar nodig (voor)financiering om knelpunten en achterstallig onderhoud sneller aan te pakken.

* Betere provinciale wegen. Veiligheid en woongenot moeten hierbij vooropstaan: transitverkeer moet bijvoorbeeld om de dorpen en steden heen over veilige rondwegen.

* De VVD neemt kennis van het feit dat staatssecretaris Huizinga met gemeenten, provincies en stadsregio's afspraken maakt over betere fietspaden. Op zich is dit nuttig. Maar met fietspaden gaat het kabinet volledig voorbij aan het levensgrote mobiliteitsprobleem in Nederland met alle economische schade van dien.

Een extra argument om werk te maken van de Gelderse wegen is de verkeersveiligheid. De VVD verneemt dat automobilisten kennelijk steeds dichter op elkaar zijn gaan rijden om de weg zo efficiënt mogelijk te benutten. De VVD vraagt zich af wat dat bumper-aan-bumperrijden betekent voor de verkeersveiligheid. De VVD gaat met andere partijen het debat aan over deze issues.

- - - - - - -

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Statenleden:

* Anja Prins 06 522 90 109
* Gerard van den Hengel 06 481 862 18

Voor informatie over de verzending van dit persbericht kunt u contact opnemen met Simon Trommel van Trommel Media, 06 24 25 96 56 of simon@trommelmedia.nl.

Met vriendelijke groet,

Simon Trommel

Simon Trommel Communicatie en Journalistiek
Schoolstraat 31
6828 GT Arnhem
info@trommel.nu
Tel 0624259656