Politie Gelderland-Zuid

Storing aan internetsite politie.nl

Door een storing aan de internetsite politie.nl kunnen wij (en andere politiekorpsen) nog geen persberichten plaatsen. Daarom bij deze vijf berichten uit Gelderland-Zuid. Vanmiddag na 15.00 uur volgen, als de storing nog niet verholpen is, nog een aantal persberichten.

--

070705 Kleine brand in zwembad

Tiel - Donderdag rond 11.30 uur was er een kleine brand in de machinekamer van het zwembad aan de Laan van Westroijen in Tiel.

Het personeel van het zwembad wist de brand in de machinekamer te blussen. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek het niet meer nodig om het zwembad te ontruimen. De brandweer heeft nog gecontroleerd en uit voorzorg kwam een ambulance ter plaatse. Niemand bleek gewond. (11)

--

070705 Frontale aanrijding vrachtwagen en auto

Alem - Donderdagmorgen rond 09.00 uur vond een aanrijding plaats op de Veerweg in Alem. Een auto botste frontaal met een vrachtwagen en werd ook door de auto erachter geraakt. Daarop raakte de auto van de dijk en sloeg over de kop.

De vrachtwagenbestuurder, een 41-jarige man uit Vries, reed over de Veerweg in de richting van de veerpont in Alem. Uit tegenovergestelde richting kwam een auto met aanhanger, bestuurd door een 43-jarige man uit Lieshout, hem tegemoet. In een bocht kwamen de auto en vrachtwagen frontaal in botsing. De bestuurder die achter de auto reed, een 31-jarige man uit Lith, botste daarop op de auto. De auto met aanhanger raakte van de dijk en sloeg over de kop. De 41-jarige man uit Vries raakte daarbij ernstig gewond. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis in Den Bosch gebracht.
De bestuurder van de andere personenauto ging met lichte verwondingen ook per ambulance naar het ziekenhuis in Den Bosch. De Verkeers Ongevallen Analysedienst doet onderzoek naar de toedracht van het onderzoek. (11)

--

070705 Valse naam na aanrijding

Nijmegen- Woensdagmiddag vond een aanrijding plaats op de Neerbosscheweg in Nijmegen. Een bromfietser gaf geen voorrang aan een auto die van rechtskwam.

De politie hoorde ter plaatse van de automobilist, een 49-jarige man uit Nijmegen, en de bromfietser hoe het ongeluk was gebeurd. Vervolgens vroegen ze beide mannen om hun persoonsgegevens. De bromfietser gaf in eerste instantie een valse naam op. Ook kon hij zijn legitimatiebewijs niet laten zien. Hij gaf daarna toe dat de opgegeven naam niet klopte. Daarop werd hij aangehouden. Hij bleek ook geen bromfietscertificaat te hebben. Hij werd met een proces-verbaal heengezonden. (11)

--

070705 Spookrijder met drank op

Nijmegen - Woensdagnacht zagen agenten een 41-jarige man uit Nijmegen op de Nieuwe Dukenburgseweg op een bromfiets tegen het verkeer rijden zonder helm op. Hij reed van links naar rechts over de weg. Agenten hielden hem aan.

Hij blies 580 ugl, terwijl maar 220 ugl is toegestaan. Hij kreeg een boete voor: rijden tegen het verkeer, geen helm en geen bromfietscertificaat. Daarnaast kreeg hij een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en een rijverbod voor zes uur. (12)

--

070705 Lastige man met zwaard aangehouden

Nijmegen - Woensdagmiddag kreeg de politie een melding van overlast aan de Van Schevichavenstraat in Nijmegen. Ter plaatse was een dronken 43-jarige man uit Nijmegen aan het schelden en dreigen naar een medewerker van het multifunctioneel centrum. Ook bleek hij een kapot zwaard in zijn rugtas te hebben.

De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Zijn zwaard werd in beslag genomen en omdat hij al een waarschuwing verblijfsontzegging had, kreeg hij nu een verblijfsontzegging. Ook verliet hij het bureau met twee processen-verbaal: voor openbare dronkenschap en het dragen van een verboden wapen. (11)

--

070705 Gestolen kluis terecht
Verdachte aangehouden

Nijmegen - Woensdagmiddag belde een man uit Nijmegen dat een kluis uit zijn woning was gestolen. Bij het opnemen van de aangifte verklaarde de man dat er eerder die middag een man en vrouw in zijn woning waren geweest. Na dit bezoek miste hij een kluis.

Bij de politie is de man die in de woning geweest was, bekend als een veelpleger. De verdachte, een 39-jarige man uit Nijmegen, werd dezelfde avond aangehouden. Ook werd de vrouw gehoord. Zij verklaarde niets met de zaak te maken te hebben.
De kluis is inmiddels terecht. Een wandelaar zag de lege kluis in de bosjes liggen. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie doet nader onderzoek. (11)

Politie Gelderland-Zuid.