Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 5 juli 2007

Edwin de Vries schrijft musical Soldaat van Oranje
Tom Harriman, Pamela Philips Oland en Han Kooreneef tekenen voor muziek en liedteksten

Auteur en acteur Edwin de Vries schrijft het script voor de musical naar Erik Hazelhoff Roelfzema's boek Soldaat van Oranje. Onder de werktitel Soldaat van Oranje/ Rebel and The Queen maakt de filmscenarist (en producent) zijn musicaldebuut. De muziek voor Soldaat van Oranje - De Musical wordt geschreven door de Amerikaan Tom Harriman. De liedteksten zijn van zijn landgenote Pamela Philips Oland. De Engelse teksten worden in het Nederlands bewerkt door Han Kooreneef, schrijver van talloze hits voor Marco Borsato, Di-rect en vele anderen. De musical wordt gelijktijdig in het Engels en in het Nederlands ontwikkeld. Inmiddels zijn de eerste demo's opgenomen in zowel de Nederlandse als Engelstalige versies.

Edwin de Vries was eerder als auteur en producent verantwoordelijk voor de films In de schaduw van de Overwinning, Left Luggage en The Discovery of Heaven. Op dit moment werkt hij aan Zomerhitte, naar het boek van Jan Wolkers. Zomerhitte beleefde afgelopen week, na zes weken draaien in Nederland (waarvan het grootste deel op Texel), haar laatste draaidag in Spanje en is het regiedebuut van Monique van de Ven.

Philips Oland schreef voor talloze Amerikaanse sterren, zoals de hitsong Nobody loves me like you do van Whitney Houston en Jermaine Jackson. Ook schreef ze de tekst voor Give a girl a break van de Dolly Dots.

Harriman werkte vanuit zijn basis Los Angeles als componist en producer met talloze grote namen: van Sergio Mendes tot Barry White. Hij is de componist van de muziek van talloze films en tv-series: van Baywatch tot The Soprano's. Samen schreven Harriman en Philips Oland ondermeer het album Van Gogh by Van Eck van de Nederlander - en co-producent van Soldaat van Oranje - Diederick van Eck.

Producent van de musical is het nieuwe bedrijf Entertainment Content Factory (ECF), een samenwerking tussen Montecatini Management, dat anderhalf jaar geleden een overeenkomst sloot met Erik Hazelhoff Roelfzema, Private Sound Productions en enkele venture capitalists.

----------


Ingezonden persbericht