Gemeente Lansingerland


College Lansingerland bezoekt Bunnik Plants
Bunnik bedrijfsbezoek

Het college van Burgemeester en Wethouders wil graag nader kennismaken met bedrijven in haar gemeente. Het eerste bezoek aan Bunnik Plants (www.bunnikplants.nl)- vond op 3 juli plaats.

Een impressie:

Het bedrijf

Bunnik Plants is in 1988 opgericht door de drie Bunnik broers Hans, Frans en Fred. Tijdens het bezoek was het Hans die het college mocht rondleiden door het indrukwekkende bedrijf. Hij vertelde o.a. dat zijn bedrijf ondertussen is uitgegroeid tot een van de grootste Europese spelers op het gebied van potten, planten en meer. Bunnik Plants dankt het succes aan haar innovatieve bedrijfsconcept (verregaande automatisering, moderne technieken en meervoudig ruimtegebruik).

Internationale klanten

Bunnik Plants levert haar exclusieve producten door heel Europa. Tot haar klantenkring behoren o.a. grote winkelketens zoals Ikea en Aldi. Er werken in totaal ongeveer 170 mensen op 7 verschillende locaties, allemaal gelegen in Lansingerland. Het bedrijf produceert meer dan 650.000 planten per week.

GlasKasTeel

Op de vraag van het college naar de stand van zaken rond de samenwerking in het GlasKasTeel-project, vertelde Hans Bunnik dat zijn bedrijf ook in de toekomst hierin verder wil participeren. Het concept behelst de innovatieve bouw van kantoren, bedrijfsruimten en kassen onder één (glazen) dak. Hiermee zou een van de grootste en modernste glazen bouwwerken ter wereld binnen de gemeentegrenzen van Lansingerland gerealiseerd kunnen worden.