Gemeente Zijpe


2007-07-05 Gehandicaptenplatform

In de collegevergadering van 22 mei 2007 heeft het college ingestemd dat wij op het terrein van participatie van gehandicapten, gaan samenwerken met het Gehandicaptenplatform Anna Paulowna (GPA).

Binnen de gemeente Zijpe heeft een aantal jaren een gehandicaptenplatform gefunctioneerd onder de naam Stichting Drempels Weg Zijpe.

De afgelopen paar jaar was de Stichting niet meer actief omdat alle leden er mee waren gestopt. Omdat de gemeente er veel belang aan hecht om een gehandicaptenplatform te hebben, is geprobeerd om nieuwe leden te werven. Dit bleek in de praktijk niet gemakkelijk te zijn, maar uiteindelijk hebben zich nu zes personen gemeld die zich in willen zetten voor het gehandicaptenplatform. Dit is mede gelukt omdat wij hebben aangegeven dat we gaan samenwerken met het Gehandicaptenplatform in Anna Paulowna, waar ervaren mensen in zitten die de groep kunnen begeleiden. Afhankelijk van hoe dit verloopt, kan op termijn het platform in Zijpe mogelijk zelfstandig functioneren.

Op donderdag 5 juli is er om 11.00 uur een kennismakingsbijeenkomst in het gemeentehuis van Zijpe, waar de leden zich kunnen presenteren en waarbij de wederzijdse verwachtingen kunnen worden uitgesproken.