InternetGemeentegids wint kort geding


GRONINGEN, 20070705 -- De uitgever van www.internetgemeentegids.nl heeft Internet Services Nederland middels een kort geding, dat op 5 juli bij de rechtbank Groningen diende, gedaagd te staken ieder gebruik van een handelsnaam die gelijk is of overeenstemt met de handelsnaam en/of het merk InternetGemeentegids.

De domeinnaam InternetGemeentegids is sinds 1997 geregistreerd door Website Services (het moederbedrijf van InternetGemeentegids BV), de handelsnaam InternetGemeentegids wordt gebruikt sinds september 1999. InternetGemeentegids heeft moeten vaststellen dat Internet Services Nederland een website exploiteert onder de naam www.internetgemeentengids.com en offertes uitbrengt die grote gelijkenis vertonen met die van de InternetGemeentegids. Internet Services Nederland tracht op onrechtmatige wijze aan te haken bij het succes van InternetGemeentegids.

De wijze waarop Internet Services Nederland ondernemers benadert is ronduit misleidend te noemen. InternetGemeentegids ontvangt dagelijks klachten van ondernemers die denken benadert te zijn door InternetGemeentegids maar in werkelijkheid door InternetGemeentengids benadert danwel gedupeerd zijn. InternetGemeentegids BV lijdt daardoor grote schade, voornamelijk naam- en imagoschade.

Op eerdere verzoeken van InternetGemeentegids om hun handelswijze te staken is geen gehoor gegeven waarna besloten is een dagvaarding uit te brengen.

Het kort geding was kort en krachtig. Vrij uitzonderlijk bij een kort geding is dat de rechter onmiddellijk na het pleidooi uitspraak deed. Bergs (eigenaar van Internet Services Nederland) dient ieder gebruik (zowel mondelijk als schriftelijk) van een handelsnaam en/of het merk InternetGemeentegids te staken en gestaakt te houden (op grond van artikel 5 Handelsnaamwet). Bovendien heeft de rechter Bergs veroordeeld om ieder gebruik van de internetdomeinnaam www.internetgemeentengids.com of de domeinnaam die daarmee gelijkenis vertoont te staken en gestaakt te houden. Daarbij heeft de rechtbank tevens een dwangsom van 5000 euro per dag dat de overtreding jegens eisers voortduurt opgelegd.





Ingezonden persbericht