Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Huurteam ZuiderAmstel verandert in Wijksteunpunt Wonen

08-augustus-2007

Op donderdag 5 juli opent stadsdeelvoorzitter Duco Adema het nieuwe Wijksteunpunt Wonen in de Rijnstraat. Met de opening van dit steunpunt kunnen bewoners voor alle informatie en ondersteuning op het gebied van wonen terecht bij één loket.

Het Wijksteunpunt Wonen (WSW) biedt een breder pakket dan het voormalige Huurteam ZuiderAmstel. In de afgelopen jaren hebben vele duizenden huurders de weg naar het huurteam weten te vinden voor de toetsing van hun huurprijs. Bij de bewonersconsulent kon men terecht voor vragen over het onderhoud van hun woning of hun rechtspositie als huurder bij renovaties.

Door de voortdurende druk op de woningmarkt wordt het belangrijker dat bewoners goed geïnformeerd zijn over hun rechten als huurder of toekomstige eigenaar van een woning en ondersteuning kunnen krijgen bij onderhandelingen met hun verhuurder.
Huurteam en bewonersondersteuning werken nu samen in het Wijksteunpunt Wonen, dat als de vraagbaak gaat dienen voor alle vragen op het gebied van wonen.
Ook bij de huurteams in de andere stadsdelen was deze ontwikkeling zichtbaar. De centrale stad heeft in overleg met andere betrokken partijen besloten de komst van de wijksteunpunten wonen in alle stadsdelen te bevorderen en daarvoor ook financiële middelen vrij te maken. ZuiderAmstel is het vierde stadsdeel, dat een wijksteunpunt wonen opent. De andere stadsdelen volgen in september.

Bij het steunpunt kan men o.a. terecht voor informatie, voorlichting en ondersteuning van individuele en groepen bewoners. Maar het steunpunt probeert ook betrokkenheid van bewoners te bevorderen en belangenbehartiging voor huurders te ondersteunen en versterken.

ZuiderAmstel heeft twee Wijksteunpunten Wonen: in de Rijnstraat 115 voor bewoners uit de Rivierenbuurt en de A.J. Ernststraat 112 voor bewoners in Buitenveldert.