NEN


Gebruikersbijeenkomst gasanalyse

donderdag 5 juli 2007, 16:18

De normcommissie 'Gasanalyse' van NEN organiseert op donderdag 22 november in samenwerking met het NMi voor de vierde maal een gebruikersdag. Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op praktische ervaringen en problemen bij de analyse van gassen. Het programma richt zich dit jaar op drie actuele thema's: veiligheid, spoorzoeken en gezondheid. Elk thema wordt vanuit twee verschillende invalshoeken belicht.

Daarmee wil het programma aansluiten bij de praktijk van de deelnemers. Doelstelling van de gebruikersdag is verder om kennis te nemen van elkaars praktische ervaringen en daarover van gedachten te wisselen. Een vertegenwoordiger van de Gezondheidsraad licht de achtergronden toe van de aangescherpte MAC-waarden. NMi besteedt ruimschoots aandacht aan de analytische kant van emissiemetingen.

Veiligheid
Ook komt het onderwerp 'Emergency response' aan bod: wat is het scenario bij een calamiteit in bijvoorbeeld de Rijnmond? Daarnaast is er een presentatie over de gevolgen van nieuwe regelgeving, met de vraag: 'Hoe staat het met de praktische haalbaarheid van de uitvoering daarvan?'
De firma Analytical Controls verzorgt een presentatie over ontwikkelingen op het gebied van GC-analyse, detectoren en sporenanalyse (waaronder PAK-analyse). NAM behandelt mogelijke problemen bij het samplen op locatie, bijvoorbeeld een booreiland.

Aanmelden kan bij Len Dijkstra, tel. 015-2690258, e-mail len.dijkstra@nen.nl
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN 8078:2004 nl (Norm) NEN 1078:2004 nl (Norm) NPR 3378:2003 nl (Norm) Werken aan gasinstallaties Vakblad InstallatieMagazine (Publicatie) NEN InstallatieMail (Publicatie)