NEN


Beste leerbedrijf

donderdag 5 juli 2007, 16:31

Wie worden dit jaar het 'Beste leerbedrijf ' en de 'Beste praktijkopleider' in de installatietechniek? Dat staat nog niet vast. Wel heeft de jury, bestaande uit vertegenwoordigers van opleidingsinstituut Kenteq en het Maas Geesteranus Fonds, voor deze onderscheiding drie installatiebedrijven en drie praktijkopleiders genomineerd die mogen meedingen naar de eervolle vermelding. De definitieve keuze wordt pas gemaakt na de jurybezoeken later dit jaar aan de genomineerde bedrijven en praktijkopleiders.

Beste leerbedrijf
De onderscheiding 'Beste leerbedrijf' wordt jaarlijks verstrekt aan een van de circa 8000 door Kenteq erkende leerbedrijven. Het winnende bedrijf laat zien dat het extra inspanningen levert voor zijn leerlingen en werknemers, dat het voldoet aan de criteria voor beroepspraktijkvorming, ofwel het leren op de werkplek, en inhoud geeft aan een aansprekend opleidingsklimaat. De prijs bestaat uit een award plus een bedrag van 2500 euro. De genomineerde bedrijven zijn:
* Frencken Mechatronics in Eindhoven

* Leertouwer Installatietechniek in Barneveld
* Smits Machinefabriek in Valkenswaard

Beste praktijkopleider
Elk jaar wordt uit meer dan 20.000 praktijkopleiders werkzaam in door Kenteq erkende leerbedrijven de beste gekozen. De allerbeste praktijkopleider laat zien dat hij een belangrijke bijdrage levert aan de overdracht van vakmanschap, de overdracht van maatschappelijke normen en waarden én aan de ontwikkeling van vakmanschap en beroepsonderwijs. Bij de verkiezing van Beste Praktijkopleider is sprake van een eerste, tweede en derde prijs, waarvoor bedragen beschikbaar zijn gesteld van respectievelijk 2.000, 1.000 en 500 euro. De genomineerde praktijkopleiders zijn in alfabetische volgorde:
* J.H.A.A. Donders, werkzaam bij Hoppenbrouwers in Udenhout
* K. Engel bij Wienerberger in Tegelen

* H.W. Post bij Polynorm in Bunschoten

De jury bestaat uit leden van het bestuur van de Stichting ir. W. Maas Geesteranus Fonds, dat speciaal ter stimulering van het vakmanschap in deze sector is opgericht, en vertegenwoordigers van FME-CWM, DAF Trucks, Kenteq, Uneto-VNI en de Metaalunie.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
Vakblad InstallatieMagazine (Publicatie) NEN InstallatieMail (Publicatie)