Ingezonden persbericht


Nationale Jeugdraad
PERSBERICHT
Utrecht, 5 juli 2007

Bestuurswissel bij Nationale Jeugdraad
Kido Koenig nieuwe voorzitter

Vanaf 1 juli heeft de Nationale Jeugdraad een nieuw bestuur en neemt Kido Koenig als voorzitter het stokje over van José Spierts. Tijdens de Algemene Vergadering kozen vertegenwoordigers van lidorganisaties van de Jeugdraad naast een nieuwe voorzitter ook een secretaris en drie bestuursleden.

Door middel van een rap met inhoud maakte Kido Koenig (22) indruk op de aanwezigen tijdens de vergadering. Na zijn verkiezing gaf de trotse voorzitter aan het een uitdaging en een eer te vinden voorzitter te mogen worden van het Jeugdraadbestuur.

"De Jeugdraad krijgt steeds meer bekendheid, kan steeds meer projecten uitvoeren en mag steeds vaker meepraten," aldus Kido Koenig. Het nieuwe bestuur wil de snel stijgende lijn die de Jeugdraad de afgelopen jaren heeft ingezet het komende jaar doortrekken. Ook stelt de voorzitter dat het bestuur jongeren nog meer wil stimuleren lokaal actief te zijn. Een ander aandachtspunt van het nieuwe bestuur heeft betrekking op persoonlijke ontwikkeling van jongeren.

Kido zal samen met Fatma Genç, Naomi den Besten, Anne Kwakkenbos, Petra Mom en Jaimy Nanhekan de Nationale Jeugdraad besturen. Zij vervullen de volgende functies:

Fatma Genç (18), Secretaris
Naomi den Besten (22), Bestuurslid Internationaal
Anne Kwakkenbos (19), Bestuurslid Jeugdbeleid en Politiek Petra Mom (19), Bestuurslid Onderwijs, Sociale Zaken, Jeugdcultuur en Vrije Tijd Jaimy Nanhekan (23), Penningmeester Ad Interim

De Nationale Jeugdraad is dé koepel van landelijke organisaties van, voor en door jongeren tussen de 12 en 30 jaar. De Jeugdraad laat jongeren meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat zij zelf belangrijk vinden.

Kijk ook op www.jeugdraad.nl

Noot voor redactie,