AutoRai

Peugeot 4007: voor alle soorten wegdek

(7/5/2007)
De introductie van het "I3"-project, codenaam van de 4007 voor Peugeot, is de reactie van het merk op de sterke groei van de markt van compacte terreinwagens in Europa, met een volumestijging van 11,3% tussen 2005 en 2006 en meer dan 1,1 miljoen geregistreerde auto's.

Peugeot 4007 in een groeiende 4X4-markt
Het segment van de SUV's, waartoe de 4007 behoort, vertoont een stijging van 7% over dezelfde periode. In het eerste kwartaal van 2007 is de stijging nog duidelijker: 21%, met een toename van de SUV-verkoop van 129.000 tot 156.000 stuks eind maart.

Deze aantallen zijn op zich al vrij hoog, maar voor nóg betere resultaten werd een samenwerking op touw gezet tussen PSA Peugeot Citroën en Mitsubishi Motors Corporation, erkend specialist op het gebied van 4x4-technologie.

Het samenwerkingscontract met Mitsubishi Motors Corporation werd getekend op 13 juli 2005. De productie van de Peugeot 4007 ging medio april 2007 van start.

De 4007: een echte Peugeot
Het stijlvolle en katachtige voorkomen van de 4007 laat geen twijfel bestaan over zijn afkomst.

De voorkant is ontworpen door het Centre de Style Peugeot en benadrukt het sportieve en robuuste karakter van de auto. Deze sportieve vormgeving weerspiegelt de elegante en geraffineerde stijl die zo kenmerkend is voor Peugeot.

Met een grotendeels open grille sluit de 4007 perfect aan op de huidige vormgeving van de auto's van het Merk.

De rijk uitgeruste 4007 heeft een geraffineerd voorkomen met een lengte van 4,64 m en een breedte van 1,80 m. Hij valt op door de hoogte (1,67 m) maar vooral ook door de bodemvrijheid (176 mm), wat doet vermoeden dat hij op alle soorten wegen zijn mannetje kan staan.

Interieur met duidelijke Peugeot-uitstraling
De sportieve en geraffineerde uitstraling van de 4007 is ook terug te vinden in het interieurontwerp. In het harmonieuze zwarte interieur komt de invloed van Peugeot duidelijk naar voren.

Het dashboard is met zacht materiaal bekleed. Dit materiaal komt terug op de bovenrand en de armleuningen op de portieren zijn voorzien van stoffen panelen die passen bij de bekleding van de stoelen. De voorstoelen zijn bekleed met drie soorten stof en zorgen voor een sportieve uitstraling. De stoelen van de tweede rij zijn met leer bekleed.

Extra kwaliteiten
Met een innovatieve elektronisch geregelde integrale aandrijving verenigt de veelzijdige SUV van Peugeot het beste van de beide merken. Peugeot heeft hier een dubbel aandeel in gehad: enerzijds de dieselmotoren die zuinig zijn en daardoor ook weinig CO2 uitstoten, en anderzijds de ondersteltechniek.

Aangezien Peugeot wereldleider op het gebied van roetfilters is, heeft ook het roetfilter een belangrijke rol gespeeld. De 4007 is uitgerust met een 2,2 L HDi dieselmotor met roetfilter van de nieuwste generatie die een vermogen levert van 115 kW (ongeveer 156 pk) en die uiterst milieuvriendelijk is (191 g/km CO ).

De knowhow van het merk op het gebied van het onderstel heeft bijgedragen aan de hoogwaardige wegligging van de 4007. Daarnaast is het dynamisch ingerichte interieur van de auto van alle snufjes voorzien en kunnen dankzij de handige indeling 5 + 2 zitplaatsen gerealiseerd worden.

Een veelzijdige auto conform de markteisen
Klanten van dit type auto vinden in de 4007 een auto die aan al hun eisen kan voldoen, met een stoer, robuust uiterlijk, optimale veiligheid, een perfecte wegligging en optimaal comfort. In het dagelijkse gebruik van de SUV zullen vooral het sportieve karakter van de motor en de aangename rijeigenschappen opvallen, terwijl de auto daarnaast ook nog eens aan de strengste milieu-eisen voldoet.

Introductie in Frankrijk vanaf juli
Van de 4007 worden jaarlijks 20.000 exemplaren geproduceerd die voornamelijk bestemd zijn voor de Europese markten. De auto wordt in Frankrijk geïntroduceerd vanaf 12 juli.

In Nederland start eind dit jaar bij Peugeot Experience in Breukelen een preview, waarna de introductie in het eerste kwartaal van 2008 zal plaatsvinden. Details over de versies, de uitrusting en de prijzen worden komend najaar verwacht.