Cap Gemini Nederland


PERSBERICHT

Utrecht, 5 juli 2007

Yokogawa Europe besteedt IT uit aan Capgemini Outsourcing Nederland

Yokogawa Europe heeft Capgemini Outsourcing Nederland gecontracteerd als SAP Technical Support Partner. In deze rol is Capgemini verantwoordelijk voor het SAP applicatiebeheer en het technisch onderhoud van de hardware. Het contract heeft een duur van minimaal drie jaar.

Yokogawa was, met het oog op ondersteuning van de Europese en Zuid-Afrikaanse businessactiviteiten, op zoek naar een betrouwbare partner. Capgemini Outsourcing werd onder meer gekozen vanwege de mogelijkheid om te zijner tijd over te stappen op 'Capacity on Demand', de totale uitbesteding van rekencapaciteiten inclusief het hardwaregedeelte. "Deze mogelijkheid sluit goed aan bij onze wensen en de behoefte op korte termijn onze bestaande hardware te vervangen", aldus Rob Tammeling, Manager ICT Operations & Infrastructure bij Yokogawa Europe.

Op dit moment draaien de rekencapaciteiten van Yokogawa nog ten kantore van Yokogawa in Amersfoort. Het beheer vindt - na een geslaagde transitie - inmiddels vanuit Capgemini in Utrecht plaats. Yokogawa en Capgemini zijn tevens bezig om de Duitse productielocatie in het Nederlandse systeem onder te brengen.

Karel Blaaupot, Sales Executive bij Capgemini Outsourcing, is blij met de samenwerking met Yokogawa: "We voorzien een voorspoedig proces. Bij Capgemini werken de disciplines SAP Technisch Applicatiebeheer en het SUN hardware technisch beheer perfect samen. Yokogawa zal hier zeker van profiteren".

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten. Daarbij werkt de onderneming op een onderscheidende manier samen met haar klanten aan het behalen van snellere, betere en meer duurzame resultaten: de Collaborative Business Experience. Deze innovatieve samenwerking krijgt vorm door een sterk netwerk van technologiepartners, bewezen methoden en hulpmiddelen en een sterk op samenwerking gerichte mentaliteit in de dagelijkse praktijk. Hiermee helpt Capgemini organisaties om nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen en de mogelijkheden van technologie optimaal te benutten. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 75.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2006 een omzet van 7,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com.

Over Yokogawa
Yokogawa's wereldwijde netwerk omspant 30 landen, 18 productiebedrijven, 81 bedrijven en meer dan 650 verkoop- en engineeringkantoren. Sinds de oprichting in 1915 is Yokogawa actief in geavanceerde research en innovatie. Het bedrijf, dat een omzet heeft van 4 miljard US$, beschikt over meer dan 7.000 patenten en registraties waaronder die voor 's werelds eerste DCS-systeem en de eerste digitale sensoren voor flow- en drukmeting. De kernactiviteiten van het bedrijf omvatten industriële automatisering en besturing, test- en meetinstrumentatie en -systemen, informatiesystemen en industriële dienstverlening. Meer informatie over Yokogawa kan worden gevonden op de website www.yokogawa.com

EINDE PERSBERICHT