Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 5 juli

BERGEN OP ZOOM, 5 juli 2007

Fietser krijgt rijverbod na ongeval

HOEVEN: De politie kreeg op woensdagmiddag melding van een verkeersongeval op de kruising tussen het Gors en de Bosschendijk. Een 64-jarige automobilist uit Oudenbosch reed over het Gors richting de Bosschendijk. Op het kruispunt verleende hij vermoedelijk geen voorrang aan de van rechts komende fietser. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietser ten val kwam. De 33-jarige fietser uit Oudenbosch bleek onder invloed te zijn van alcohol. De man moest mee naar het politiebureau. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 610 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Omdat de man last kreeg van zijn knie is hij overgebracht naar de huisartsenpost. Hij bleek zijn kniebanden te hebben verrekt. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedrijfsinbraak

OUDENBOSCH: Tussen woensdagavond en donderdagochtend is er ingebroken in een winkel aan de Rooseveltstraat. De daders braken de voordeur open en namen een geldbedrag weg. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en stelt een sporenonderzoek in.

Inbraak in horecagelegenheid

PUTTE: De eigenaar van een horecagelegenheid aan de Antwerpsestraat ontdekte donderdagochtend dat er was ingebroken. De daders kwamen binnen door een raam open te breken. Ze namen vervolgens o.a. rookwaar weg. De politie stelt een sporenonderzoek in en zal aangifte opnemen van de gedupeerde.

Man aangehouden voor belediging en bedreiging

OUDENBOSCH: De politie hield op donderdag even na 13.00 uur een 37-jarige man uit Oudenbosch aan voor belediging en bedreiging. Hij had op het politiebureau aan de Bosschendijk een 55-jarige vrouw uit Hoeven bedreigd en beledigd. Deze kwamen voort uit een langdurig familieconflict. De man en de vrouw zouden beiden naar het politiebureau zijn gekomen om melding te doen. Deze meldingen hielden verband met het conflict. Van de vrouw is aangifte opgenomen. De man is aangehouden en verhoord.

Tweetal aangehouden voor hennepdrogerij

BERGEN OP ZOOM: De politie ontdekte op woensdagmiddag een hennepdrogerij aan de Halstersebaan. In de schuur van het pand werd ruim 13 kilo hennep gevonden. De bewoner van het pand wilde geen toestemming geven voor doorzoeking. Hierop is het pand bevroren, een huiszoekingsbevel opgesteld en is het pand onder toezicht van de Officier van Justitie en Rechter-commissaris alsnog doorzocht. In de woning werd nog eens 126 kilo hennep aangetroffen. Alle drugs zijn in beslag genomen voor onderzoek en vernietiging. Een 31-jarige man uit Roosendaal en de 25-jarige bewoner van het pand zijn aangehouden en ingesloten.
De politie onderzoekt de zaak verder.

Auteur: Inge Rijgersberg